Schumann's Ruinen in Dwingelderveld


-advertentiepositie-



Schumann's Ruinen in Dwingelderveld

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Schumann's Ruinen in Dwingelderveld

vrijdag 06 okt 2017 - 19:00 uur

Na een mystieke lichtjeswandeling geeft de pianiste Claudine Carmen Roma een Romantisch concert in het bezoekerscentrum Dwingelderveld.

Het Dwingelderveld is een van de 35 locaties van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten.

Dwingelderveld

Bezoekerscentrum Dwingelderveld ligt aan de rand van een van de mooiste heidegebieden van West-Europa. Op die grote stille heide kun je herder Johan Coelingh een groot deel van het jaar zien rondtrekken met zijn Drentse heideschapen. Vierduizend jaar geleden liepen de eerste al rond in ons land, ook op de uitgestrekte heidevelden rond Dwingelderveld. Voor mest of wol zijn de schapen nu niet meer nodig. Voor het behoud van het prachtige landschap wel. ‘s Avonds keren de schapen terug naar de schaapskooi en wordt het nog stiller op de heide...

Om die speciale sfeer te ervaren kun je op deze avond een lichtjeswandeling maken rond het bezoekerscentrum. Je wandelt langs heideveldjes, vennetjes,  bosschages en jeneverbes. Maak kennis met de voor deze streek zo kenmerkende Witte Wieven…Ervaar de mystieke sfeer en neem deze ervaring mee naar binnen!

Ruinen in de Fantasie van Schumann

In deze bijzondere omgeving van het Dwingelderveld zal pianiste Claudine Carmen Roma een Romantisch programme ten gehore brengen rond de componisten Chopin, Liszt, Schumann en Wagner. Heel toepasselijk is dat een van de delen van de Fantasie opus 17 van Robert Schumann de naam 'Ruinen' heeft net als deze plek waar we deze muziek nu zullen horen.  Claudine Carmen Roma studeerde vanaf haar 15e aan de conservatoria van Utrecht en Brussel en won op jonge leeftijd diverse prijzen op belangrijke pianoconcoursen. Al bijna 25 jaar heeft ze een Yamaha-vleugel (1977) uit de collectie van het NMF in bruikleen.

Programma

Vanaf 19.00 uur: Lichtjeswandeling
Lichtjeswandeling rond het bezoekerscentrum van ongeveer een half uur (op eigen gelegenheid).

20.00 uur: Concert
Claudine Carmen Roma (piano) speelt:

  • F. Chopin: Nocturne Op.72/1 in E Minor 
  • R. Schumann – Fantasie, op. 17  
    • I. Ruinen en III. Palmen
  • F. Liszt - Nuages gris
  • F. Liszt - Harmonies poétiques et religieuses: Funérailles 
  • F. Liszt - Etude d’Exécution Transcendante nr. 10 in f “Appassionato”   
  • F. Liszt/R. Wagner - Isoldens Liebestod, slotscène uit ‘Tristan und Isolde’                                                                     

Praktische informatie

  • Het bezoekerscentrum is toegankelijk voor mindervaliden.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds brengen samen cultureel erfgoed tot leven van 6 t/m 8 oktober 2017. Maak een keuze uit een divers aanbod van kamermuziek, uitgevoerd door topmusici met kwalitatief hoogwaardige instrumenten gecombineerd met een bezoek aan een van de 35 veelal cultuurhistorische gebouwen door heel Nederland. Bekijk hier alle locaties en data >

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op het concert. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer'.

Nationaal Park Dwingelderveld

Bezoekerscentrum Dwingelderveld

Benderse 22
7963 RA  Ruinen

Prijzen

Lid €17,50Niet lid €20,00Nog 27 plaatsen beschikbaarDirect aanmelden & boeken

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl