1

Beethoven op cello en piano in Fort Nieuwersluis


-advertentiepositie-



Beethoven op cello en piano in Fort Nieuwersluis

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Beethoven op cello en piano in Fort Nieuwersluis

vrijdag 06 okt 2017 - 19:00 uur

Kijk rond op het fort en luister daarna naar een prachtige concert. Celliste Octavie Dostaler-Lalonde en pianist Artem Belogurov spelen in het fort dat zo lang verborgen bleef voor de buitenwereld. Met een prachtige concert zet het duo Fort Nieuwersluis op de kaart!

Fort Nieuwersluis is een van de 35 locaties van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten.

Geheime locatie

Verborgen oase langs het Amsterdam Rijnkanaal, dit fraaie onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Vanaf deze plek konden de Nieuwe Wetering, de Vecht en de wegen langs deze rivieren onder schot genomen worden. Reden om hier in 1629 al een schans te bouwen. In 1673 werd deze versterkt als onderdeel van de (oude) Hollandse Waterlinie. Al die tijd bleef het fort zo geheim mogelijk voor de vijand. Het ontbrak zelfs op reguliere landkaarten. Ook na de Tweede Wereldoorlog, toen het fort zijn verdedigende functie al lang had verloren, bleef de functie het fort zo veel mogelijk geheim.

Ontdek de geschiedenis van Fort Nieuwersluis en neem een kijkje in het torenfort en in de commandopost van de Bescherming Bevolking (BB).

Grensverleggend duo

De uit Canada afkomstige celliste Octavie Dostaler-Lalonde studeerde aan de conservatoria van Montreal en Amsterdam en speelde met verschillende ensembles in Canada en in Nederland. Sinds een aantal jaar speelt ze regelmatig samen met pianist Artem Belogurov. Als duo traden ze op in Canada, Verenigde Staten, Japan en door heel Europa. In 2016 namen ze een cd op die in 2017 wordt uitgebracht door het Italiaanse label Gamma Musica. Een aantal van de stukken van deze cd zal het duo tijdens het kamermuziekfestival ten gehore brengen.

Programma

Octavie Dostaler-Lalonde (cello) en Artem Belogurov (pianoforte) spelen:

  • L. van Beethoven - Sonate voor fortepiano en cello in F, op. 5 nr. 1
  • L. van Beethoven - 12 Variaties in G op Judas Maccabaeus (Händel) "See the conqu’ring hero comes", WoO 45
  • J.G. Pratsch - Sonate voor fortepiano en cello in a, op. 6

 Het concert duurt ongeveer een uur.

Praktische informatie

  • Parkeren kan op het fortterrein.
  • Tussen rondleiding en concert is koffie/thee verkrijgbaar.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds brengen samen cultureel erfgoed tot leven van 6 t/m 8 oktober 2017. Maak een keuze uit een divers aanbod van kamermuziek, uitgevoerd door topmusici met kwalitatief hoogwaardige instrumenten gecombineerd met een bezoek aan een van de 35 veelal cultuurhistorische gebouwen door heel Nederland.
Bekijk hier alle locaties en data >

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op het concert. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer'.

Fort Nieuwersluis

Fort Nieuwersluis, Rijksstraatweg

Rijksstraatweg, 9
3631 AA  Nieuwersluis

Prijzen

Lid €17,50Niet lid €20,00Volgeboekt

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl