1

Pianiste Shuann Chai in kasteel Eerde


-advertentiepositie-



Pianiste Shuann Chai in kasteel Eerde

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Pianiste Shuann Chai in kasteel Eerde

vrijdag 06 okt 2017 - 19:00 uur

Luister in het sfeervolle kasteel Eerde naar pianiste Shuann Chai. Zij speelt werken van Liszt, Schubert en Beethoven. Na een rondleiding door het kasteel kun je genieten van een prachtig concert.

Kasteel Eerde is een van de 35 locaties van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten.

Alles op orde

De allure van kasteel Eerde is direct voelbaar zodra je het kasteel binnentreedt. Wat een weelde, wat een verfijning. Zowel ex- als interieur ademen de sfeer van begin achttiende eeuw, toen de adellijke Johan Werner van Pallandt het bouwwerk liet optrekken en er respectabele tuinen omheen liet aanleggen. Van Pallandt vergaarde fortuin als legeraanvoerder in de Spaanse Successieoorlog. De militaire precisie zien we ook terug in het strakke tuinontwerp van Eerde.

Voorafgaand aan het concert wandel je met de gids door het prachtige kasteel.

Muzikale verhoudingen van tuin naar concertzaal

In het prachtige kasteel Eerde geeft de gelauwerde fortepianiste Shuann Chai een schitterend en intiem concert. Zij bespeelt hier niet de fortepiano, maar een prachtige moderne vleugel. Je hoort werken van Liszt en Schubert naast de imposante ‘Appassionata’-sonate van Ludwig van Beethoven. Dwalend door de prachtige ruimten vol wandkleden kan men zich voorstellen hoe Liszt hier speelde voor de dwepende 19e-eeuwse adel en hoe de dwarse Beethoven zelf zijn sonates vertolkte. De tuinen rondom het kasteel, met hun klassieke maatvoering, weerspiegelen de harmonieuze verhoudingen, die ook in de muziek terug te vinden zijn. Shuann heeft een originele fortepiano, gebouwd door Michael Rosenberger (Wenen, 1820), in bruikleen uit de collectie van het NMF.

Programma

19.00 - 19.30 uur: Rondleiding in het kasteel

20.00 - 21.00 uur: Concert
Shuann Chai (piano) speelt

  • F. Schubert  - Impromptu op. 142 no. 3 in B-flat major
    • Allegro in C-groot, D. 946
  • F. Liszt - Sonneto 104 del Petrarca
  • R. Schumann - "The Fugitives", op. 122 no. 2  (melodrama, met teksten van Shelley)
  • L. van Beethoven - Sonate in f opus 57, 'Appassionata'
    • Allegro assai
    • Andante con moto
    • Allegro ma non troppo

Praktische informatie

  • Inloop in het souterrain vanaf 18.30 uur met koffie en thee.
  • Wandel door de poort van het kasteel richting het bordes. Loop rechts van het bordes via de vroegere dienstingang naar het souterain.
  • Het kasteel is helaas niet toegankelijk voor rolstoelen.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds brengen samen cultureel erfgoed tot leven van 6 t/m 8 oktober 2017. Maak een keuze uit een divers aanbod van kamermuziek, uitgevoerd door topmusici met kwalitatief hoogwaardige instrumenten gecombineerd met een bezoek aan een van de 35 veelal cultuurhistorische gebouwen door heel Nederland. Bekijk hier alle locaties en data >

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op het concert. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer'.

Eerde

Eerde, kasteel

Kasteellaan 1
7731 PJ  Ommen

Prijzen

Lid €17,50Niet lid €20,00Nog 1 plaatsen beschikbaarDirect aanmelden & boeken

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl