1

Schubert & Mozart op Fort bij Abcoude


-advertentiepositie-



Schubert & Mozart op Fort bij Abcoude

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Schubert & Mozart op Fort bij Abcoude

vrijdag 06 okt 2017 - 19:15 uur

In het recent opgeknapte fort kun je luisteren naar kamermuziek van Bach, Schubert en Mozart, gespeeld door Floor Le Coultre, Tim Brackman en Kalle de Bie. Natuurlijk lopen we ook rond in het fort waarvan nog veel bewaard is gebleven. Oude tijden herleven!

Fort bij Abcoude is een van de 35 locaties van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten.

Stelling van Amsterdam

Het oudste fort van de Stelling van Amsterdam, omringd door een brede gracht. De bouw begon in 1884 en had heel wat voeten in de aarde. Na een jaar werd het werk echter stilgelegd door de uitvinding van de brisantgranaat. Het noopte de bouwers tot een nieuw ontwerp dat de explosieve kracht van deze granaat kon weerstaan. Maar ook het stevige dak van brikkenbeton bleek al snel achterhaald. In 1911 lag er een grootschalig plan voor sloop en herbouw op tafel, maar tot uitvoering is het nooit gekomen. Zo vertegenwoordigt Fort bij Abcoude nog steeds uniek militair erfgoed.

Tijdens de rondleiding bekijk je de waterkelder, het kruitmagazijn en de slaapvertrekken van het fort. Niet zo moeilijk je voor te stellen hoe de soldaten er destijds leefden. 

Bach, Schubert en Mozart

De drie getalenteerde musici van dit concert zullen je een prachtig programma laten horen met werken van Bach, Schubert en Mozart. En dat in de bijzondere omgeving van Fort bij Abcoude. Een plek waar niet vaak concerten georganiseerd worden. De musici hebben diverse prijzen gewonnen op (inter)nationale concoursen. Zo werd Floor le Coultre in 2011 benoemd tot Jong Muziek Talent Nederland. Floor, Tim en Kalle spelen graag samen in verschillende kamermuziekensembles. Vanavond zullen ze je laten genieten van het duo- en triorepertoire voor strijkinstrumenten. Floor heeft een viool, gebouwd door Pierre Silvestre (Lyon, 1858) in bruikleen van het NMF.

Programma

19.15 uur: Rondleiding

20.00 uur: Concert
Het strijktrio van vanavond bestaat uit Floor Le Coultre (viool), Tim Brackman (viool) en Kalle de Bie (cello).  

Programma:

  • J. S. Bach - enkele delen uit 15 inventies voor viool en altviool BWV 772/786
  • W. A. Mozart - duo voor viool en altviool in G groot KV. 423
    • 1. Allegro  
    • 2. Adagio  
    • 3. Rondo: Allegro  
  • F. Schubert - Strijktrio in Bes groot D.581
    • I. Allegro moderato 
    • 2. Andante
    • 3. Menuetto. Allegretto 
    • 4. Rondo. Allegretto 

Praktische informatie

  • Op deze avond is er helaas geen parkeergelegenheid op het fort zelf. Daarom adviseren we om de auto elders te parkeren. Dat kan op de parkeerplaats 't Markvelt (te bereiken via de Hoogstraat) of in de Jacob van Gaesbeeklaan of 't Markvelt. Je vindt de locaties op het bijgevoegde kaartje.
  • Het kan frisjes zijn in een fort. Houd daarmee rekening bij je kledingkeuze.
  • Wij raden gemakkelijke schoenen aan voor de rondleiding.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds brengen samen cultureel erfgoed tot leven van 6 t/m 8 oktober 2017. Maak een keuze uit een divers aanbod van kamermuziek, uitgevoerd door topmusici met kwalitatief hoogwaardige instrumenten gecombineerd met een bezoek aan een van de 35 veelal cultuurhistorische gebouwen door heel Nederland.
Bekijk hier alle locaties en data >

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op het concert. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer'.

Fort bij Abcoude

Fort bij Abcoude

Molenweg 18
1391 CG  Abcoude

Prijzen

Lid €17,50Niet lid €20,00Volgeboekt

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl