1

Puellae Kwartet in Nationaal Park Veluwezoom


-advertentiepositie-



Puellae Kwartet in Nationaal Park Veluwezoom

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Puellae Kwartet in Nationaal Park Veluwezoom

vrijdag 06 okt 2017 - 19:30 uur

In de prachtige omgeving van Nationaal Park Veluwezoom speelt het Puellae kwartet stukken van Borodin, Piazzolla en Schubert.

Het bezoekerscentrum van Nationaal Park Veluwezoom is een van de 35 locaties van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Burlend hert

Bij binnenkomst in het bezoekerscentrum zie je ‘m al snel staan, het geprepareerde edelhert dat veel bezoekers even aanraken. Een stoere geweidrager met aparte vertakking. Hij dwaalde hier jarenlang door Veluwezoom en aangrenzende natuurgebieden. Zijn genen leven voort in de ongetwijfeld vele nakomelingen. Grote kans dan een van hen tijdens het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten burlend door het bos loopt.

Voorafgaand aan het concert vertelt de boswachter over het Nationaal Park en over de hertenbronst.

Het Puellae Kwartet

Het Puellae Kwartet is in oktober 2016 opgericht. De jonge musici Julia Doornebosch (viool), Annefloor Plantinga (viool), Nouschka van Schaik (viool en altviool) en Loïs van Malenstein (cello) hebben elkaar in 2008 leren kennen tijdens de “Muziekdagen Orvelte”. Jaren later kruisten hun muzikale wegen elkaar weer, nu doordat zij tegelijkertijd studeren aan het Prins Claus Conservatorium. Individueel hebben de musici prestigieuze prijzen gewonnen bij verschillende concoursen, waaronder het Prinses Christina Concours.

Programma

19.30 - 20.00 uur: Inleiding
Verhaal van de boswachter

20.00 - 21.00 uur: Concert
Het Puellae Kwartet - met Julia Doornebosch (viool), Annefloor Plantinga (viool), Nouschka van Schaik (viool en altviool) en Loïs van Malenstein (cello) - spelen:

  • A. Piazzolla - Oblivion
  • A. Borodin - Strijkkwartet in D groot nr.2, deel 1 Allegro moderato en deel 3 Nocturne - Andante
  • F. Schubert - Strijkkwartet no 3 D.36 in Bes

Arrangement

Speciaal aanbod van Brasserie Veluwezoom: twee drankjes en hapjes voor € 6 per persoon. Contant afrekenen aan begin van de avond. Reserveer via 026 - 495 27 10.

Praktische informatie

  • Het bezoekerscentrum Is toegankelijk voor mindervaliden.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds brengen samen cultureel erfgoed tot leven van 6 t/m 8 oktober 2017. Maak een keuze uit een divers aanbod van kamermuziek, uitgevoerd door topmusici met kwalitatief hoogwaardige instrumenten gecombineerd met een bezoek aan een van de 35 veelal cultuurhistorische gebouwen door heel Nederland.
Bekijk hier alle locaties en data >

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op het concert. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer'.

Nationaal Park Veluwezoom

Bezoekerscentrum Veluwezoom

Heuvenseweg 5a
6991 JE  Rheden

Prijzen

Lid €17,50Niet lid €20,00Nog 2 plaatsen beschikbaarDirect aanmelden & boeken

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl