Een muzikale lichtjes reis door het fort


-advertentiepositie-



Een muzikale lichtjes reis door het fort

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Een muzikale lichtjes reis door het fort

vrijdag 06 okt 2017 - 20:00 uur

Op muzikale verkenningstocht in het stoere fort in de Beemster! Kamermuziek en een stevig betonnen fort smelten samen in een uniek concert waarbij violiste Olivia Doflein en haar muzikale vrienden je meenemen op een reis door het feeëriek verlichte fort.

Fort bij Spijkerboor is een van de 35 locaties van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten.

Oorlog en vrede

Een stoer fort vol superlatieven. Het grootste, noordelijkste en modernste fort van de Stelling van Amsterdam, de 135 km lange verdedigingslinie rondom de hoofdstad. Een betonnen bolwerk dat bij oplevering in 1913 uit alle militaire hoeken lof kreeg toegezwaaid. Het was een wereld op zich, bij het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog herbergde het fort 270 manschappen. Nederland bleef neutraal en er werd geen vijandelijk schot gelost. Om de sleur te doorbreken werd er muziek en toneel gespeeld. De akoestiek en entourage van dit zware verdedigingswerk maakt het fort ook vandaag de dag nog een gewilde locatie voor muziekvoorstellingen.

De forwachter zet voor deze avond een lichtjesroute uit in het donkere fort. Je wandelt van ruimte naar ruimte en luistert daar naar de verschillende optredens van Olivia Doflein.

Olivia Doflein & friends

Violisten Olivia Doflein, Ewoud Mahler en altvioliste Prunella Pacey nemen je mee door de verschillende ruimtes van het Fort. Hier zullen zij solowerken voor viool en altviool en intieme kamermuziekstukken spelen voor het publiek. Olivia studeerde viool aan het prestigieuze Royal College of Music in Londen. Ze heeft verschillende prijzen gewonnen op nationale en internationale concoursen. Ze speelt op een Giorgio Gatti-viool uit 1912, die haar ter beschikking is gesteld door het NMF.

Programma

Olivia Doflein, viool, Ewoud Mahler, viool en Prunella Pacey, altviool spelen in verschillende ruimtes van het fort de volgende werken:

  • J.M. Leclair - Sonata voor 2 violen, op.3 nummer 6
  • R. Glière - duo voor 2 violen opus 49 Nr. 1,3,5,6,9,10
  • H. Vieuxtemps- Capriccio (op.post) 
  • J.S. Bach - Solo Suite 
  • A. Dvorak - Terzetto
  • Z. Kodaly - Serenade, 1e deel

Table d’hôte Spykerboor

Schuif aan voor een avondmaal op deze unieke erfgoedlocatie. We koken met producten uit de streek, een lekkere maaltijd met een goed verhaal. Reserveer via www.spykerboor.nl

Praktische informatie

  • Het kan fris zijn in het fort, denk aan warme kleding.
  • Concert toegankelijk voor mindervaliden, wandeling verkort toegankelijk.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds brengen samen cultureel erfgoed tot leven van 6 t/m 8 oktober 2017. Maak een keuze uit een divers aanbod van kamermuziek, uitgevoerd door topmusici met kwalitatief hoogwaardige instrumenten gecombineerd met een bezoek aan een van de 35 veelal cultuurhistorische gebouwen door heel Nederland.
Bekijk hier alle locaties en data >

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op het concert. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer'.

Fort bij Spijkerboor

Fort bij Spijkerboor

Westdijk 46
1464 PC  West-Beemster

Prijzen

Lid €17,50Niet lid €20,00Volgeboekt

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl