Cello en contrabas in het Bosmanshuis van Hackfort




Cello en contrabas in het Bosmanshuis van Hackfort

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Cello en contrabas in het Bosmanshuis van Hackfort

zaterdag 07 okt 2017 - 10:00 uur

Waar vroeger de baron zijn jachtpartijen vierde, hoor je nu een concert van Florian en Falou Lansink. Zij spelen duo’s voor cello en contrabas, waaronder het fraaie en geestige Duo van Gioachino Rossini.

Het Bosmanshuis op landgoed Hackfort is een van de 35 locaties van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten.

Jachtpartijen op landgoed Hackfort

De jacht was belangrijk voor de laatste baron, Arend van Westerholt van Hackfort. Met het wild konden de Van Westerholts, die verder uiterst sober leefden, pronken. Na afloop van een jachtpartij werd voor het Bosmanshuis een groot tableau gelegd van honderden konijnen en fazanten. En uiteraard gingen de glazen jenever en sigaren royaal rond. Na de dood van Arend – hij stond bekend als de lastigste man van Vorden – en zijn zusters is het landgoed, inclusief kasteel en boerderijen, in 1981 naar Natuurmonumenten gegaan.

In de gelagkamer

In de gelagkamer van het Bosmanshuis treden Florian en Falou Lansink op. Waar vroeger de baron en zijn vrienden zijn jachtpartijen vierden hoor je nu duo’s voor cello en contrabas, waaronder het fraaie en geestige Duo in D van Gioachino Rossini. Het Bosmanshuis is groter en deftiger dan de meeste boerderijen op landgoed Hackfort. Een prachtige plek om de laagste strijkinstrumenten als duo te beluisteren. Falou bespeelt een mooie cello van Jaap Bolink uit 1995, haar in bruikleen gegeven door het NMF.

Programma

Vanaf 10.00 uur: Bezichtiging
Bezichtiging bioboer, erf en deel.

11.00 - 12.00 uur: Concert
Falou Lansink (cello) en Florian Lansink (contrabas) spelen onder meer cellosuites van J.S. Bach en het Duo in D van Gioachino Rossini.

Praktische informatie

  • Volg de toeristische bruine verwijsborden met landgoed Hackfort
  • Parkeren op P tegenover Baakseweg 5, dan wandelend naar schuin tegenover gelegen Bosmanshuis. Men kan door de voordeur naar binnen
  • Eventueel kussentje meenemen. Locatie is goed bereikbaar vanaf P (gratis), maar niet per OV.
  • Tip: bij de Keuken van Hackfort kun je heerlijk lunchen.  Informeer via info [at] keukenvanhackfort [dot] nl 

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds brengen samen cultureel erfgoed tot leven van 6 t/m 8 oktober 2017. Maak een keuze uit een divers aanbod van kamermuziek, uitgevoerd door topmusici met kwalitatief hoogwaardige instrumenten gecombineerd met een bezoek aan een van de 35 veelal cultuurhistorische gebouwen door heel Nederland.
Bekijk hier alle locaties en data >

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op het concert. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer'.

Hackfort

Hackfort, boerderij het Bosmanshuis

Baakseweg 3
7251 RH   Vorden

Prijzen

Lid €17,50Niet lid €20,00Volgeboekt

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl