1

Concert tussen de koeien van Texel




Concert tussen de koeien van Texel

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Concert tussen de koeien van Texel

zaterdag 07 okt 2017 - 13:30 uur

Bijzonder landelijk concert van cellist Pieter de Koe en klarinettist Jelmer de Moed. We nemen ook een kijkje achter de schermen van de biologische boerderij en maken een korte wandeling door de polder.

Natuurboerderij Plassendaal op Texel is een van de 35 locaties van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten.

Het eiland van Thijsse

‘De polder is het mooiste terrein voor weide- en moerasvogels dat ik ken. Het wemelt er van kieviten, vischdiefjes, zwartkop-meeuwen, zwarte sterntjes en er heeft in 1907 een ralreiger gebroed.’ Dit schreef Jac. P. Thijsse in 1909. Een jaar eerder had Natuurmonumenten op Texel door een schenking 7 hectare polderland gekregen. Nu, een eeuw later, is hier niet veel veranderd. Polder Waalenburg bestaat nog steeds uit prachtige Texelse weidegrond. Een open gebied boordevol bloemrijke grasvelden, sloten, rietkragen en heel veel vogels. Aan de rand van dit weidse landschap staat slechts één boerderij: Natuurboerderij Plassendaal. Een biologisch bedrijf dat de grond pacht van Natuurmonumenten en rekening houdt met de natuur. De koeien gaan pas het land in als de jonge weidevogels zijn uitgevlogen, er wordt pas gemaaid als alle bloemen zijn uitgezaaid en de kalfjes blijven bij de koeien. 

De boerderij heeft een bezoekersruimte met uitzicht over het natuurgebied. Een prachtig decor voor een bijzondere muzikale opvoering, met vooraf een bijzondere natuurbeleving. We nemen een kijkje achter de schermen en maken een korte wandeling in de bijzondere polder, waar het verleden van de zee nog herkenbaar is.

Pieter de Koe en Jelmer de Moed tussen de koeien

Wie kan er nu beter gevraagd worden om in de koeienstal van Boerderij Plassendaal een concert te spelen? Natuurlijk, onze eigen cellist Pieter de Koe! Hij neemt de klarinettist Jelmer de Moed mee om samen met hem dit avontuur aan te gaan. Pieter de Koe is een gedreven kamermuziekmusicus van onder meer het Animato Kwartet en het Arkovsky Sextet. Daarnaast is Pieter liefhebber van diverse andere muziekstijlen, improvisatie en het maken van eigen werk en cross-arts samenwerkingen. Pieter de Koe speelt op een Jacquot-cello (Nancy, 1914) en een Hill & Sons-strijkstok, ter beschikking gesteld door het NMF. Jelmer de Moed is een jonge ambitieuze klarinettist. Zijn interesse in muziek brengt hem van het klassieke repertoire tot aan hedendaagse improvisatie, waarin hij zich verdiept en verbreedt.

Programma

13.30 - 14.30 uur: Rondleiding
Rondleiding op de boerderij en wandeling door de natuur.

15.00 - 16.00 uur: Concert
Pieter de Koe (cello) en Jelmer de Moed (klarinet) spelen: 

  • J.S. Bach - Suite no. 2           
    • I Prelude, II Allemande, III Courante, IV Saranbande, V Menuet I, VI Menuet II, VII Gigue
  • L. von Beethoven - Duo in C      
    • I Allegro, II Larghetto, III Rondo
  • O. Messiaen - Abime des Oiseaux         
  • G. Ligeti - Sonata               
    • I Dialogo, II Capricio
  • G. Connession - Disco toccata         

Arrangement

Het is mogelijk om vooraf te lunchen op de boerderij (aanvang 12.30 uur, kosten €14,95) én om achteraf een drankje met een aantal Texelse hapjes te nuttigen voor 12,50 euro per persoon. Boeken via: Smakelijk & Meer, Martin en Karina Zeeman, tel. 0222-312210  of 06-12808495 of mailen naar info [at] smakelijkenmeer [dot] nl

Praktische informatie

  • Parkeren kan langs het weggetje naar de boerderij, met borden aangegeven.
  • Mindervaliden kunnen parkeren vlak voor de bezoekersruimte. Het balkon waar het concert plaatsvindt is helaas niet rolstoeltoegankelijk.
  • Voor de excursie worden stevige schoenen aangeraden.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds brengen samen cultureel erfgoed tot leven van 6 t/m 8 oktober 2017. Maak een keuze uit een divers aanbod van kamermuziek, uitgevoerd door topmusici met kwalitatief hoogwaardige instrumenten gecombineerd met een bezoek aan een van de 35 veelal cultuurhistorische gebouwen door heel Nederland.
Bekijk hier alle locaties en data >

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op het concert. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer'.

Waalenburg

Texel, Waalenburg, Natuurboerderij Plassendaal

Zaandammerdijk 9
1793 EN  De Waal

Prijzen

Lid €17,50Niet lid €20,00Nog 11 plaatsen beschikbaarDirect aanmelden & boeken

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl