1

Open Monumentendag Fort Abcoude


-advertentiepositie-



Open Monumentendag Fort Abcoude

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Open Monumentendag Fort Abcoude

zondag 10 sep 2017 - 10:00 uur

Laat je rondleiden op Fort bij Abcoude door een gids vol van historie.

Het Fort bij Abcoude is één van de oudste forten van de Stelling van Amsterdam. Via de brug over de fortgracht betreed je het rijk begroeide terrein. De gids van Stichting Fort Abcoude neemt je mee voor een kijkje in het binnenfort. Er is veel te zien voor volwassenen én kinderen!

Bekijk het hoofdgebouw met kruitmagazijn, de waterkelder en de slaapvertrekken van de soldaten van weleer. Misschien zie je zelfs wel een ijsvogel in de fortgracht of een verdwaalde vleermuis. Tijdens Open Monumentendag is dit fort iets langer geopend dan normaal.

Saluutbatterij

Een van de hoogtepunten van Open Monumentendag op Fort bij Abcoude is de demonstratie van de saluutbatterij waarin er een kanon wordt afgevuurd. Spannend voor zowel kinderen als volwassenen. De demonstratie vindt meerdere keren per dag plaats.

Floral Art Route

Langs vier forten en twee batterijen van de Ronde Venen vindt tijdens beide Openmonumentendagen de Floral Art Route plaats. Op Fort bij Abcoude is op 10 september het bloemkunstwerk van internationaal bloemkunstenaar Pim van den Akker te bewonderen. Kijk voor meer informatie over de Floral Art Route op www.fortnigtevecht.nl.

Aanmelden is niet nodig

Kom tussen 10:00 en 17.00 uur langs op het Fort bij Abcoude. Er start elk uur een rondleiding. De laatste rondleiding begint om 16.00 uur.

Handig  om te weten

  • Honden mogen helaas niet mee
  • Ook op warme dagen is het fris in het fort. Een jas, trui of vest is geen overbodige luxe.

Fort bij Abcoude

Fort bij Abcoude

Molenweg 18
1391 CG  Abcoude

Prijzen

Lid €0,00Niet lid €0,00

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl