Dutch String Quartet in plofhuis Fort Uitermeer




Dutch String Quartet in plofhuis Fort Uitermeer

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Dutch String Quartet in plofhuis Fort Uitermeer

zaterdag 07 okt 2017 - 14:00 uur

Op een heuse Stradivarius uit 1716 brengt violiste Birthe Blom je terug naar de hoogtijdagen van het fort. Samen met haar Dutch String Quartet speelt zij strijkkwartetten van Mendelssohn en Dvorak. Maar voor het zover is... neemt de fortwachter je mee voor een wandeling over het fortterrein.

Fort Uitermeer is een van de 35 locaties van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten.

Stoer torenfort

Prachtig torenfort op een strategische plek aan de Vecht. Een plek die Jac. P. Thijsse al in extase bracht toen hij er in 1915 langs peddelde. ‘We roeiden nu recht op Uitermeer aan, dat van hier te zien als een groot wit kasteel dat uit de rivier verrijst. De oeverzwaluwtjes die in de wallen nestelen, vlogen bij tientallen rondom onze sloep’, aldus de natuurbeschermer in het Verkade-album over de Vecht. 

Tijdens de rondleiding wandelen we langs het torenfort uit 1845, de kanonremise uit 1876 en de sluis uit 1674. Een stap terug in de tijd! 

Vier topmusici

Na de wandeling gaan we naar 'het plofhuis' voor het concert. Met strijkkwartetten van Mendelssohn en Dvorak neemt violiste Birthe Blom het publiek samen met haar Dutch String Quartet, verder bestaande uit Merel Junge, Judith Wijzenbeek en Amber Docters van Leeuwen, terug naar de hoogtijdagen van het fort. Birthe bespeelt een van de meest waardevolle instrumenten uit de collectie van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds: een viool uit 1716, gebouwd door de wereldberoemde vioolbouwer Antonio Stradivari.

Programma

14.00 uur: Rondleiding

15.00 uur: Concert
Het Dutch String Quartet: Birthe Blom (viool), Edgar Pujol (viool), Judith Wijzenbeek (altviool) en Amber Docters van Leeuwen (cello):

  • F. Mendelssohn - Strijkkwartet nr. 2 in a, op. 13
  • A. Dvorak - Strijkkwartet in F, op. 96 nr. 13 'American'

Na het concert is er in het plofhuis de mogelijkheid om een borrel te drinken.

Praktische informatie

  • Het plofhuis is toegankelijk voor mindervaliden.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds brengen samen cultureel erfgoed tot leven van 6 t/m 8 oktober 2017. Maak een keuze uit een divers aanbod van kamermuziek, uitgevoerd door topmusici met kwalitatief hoogwaardige instrumenten gecombineerd met een bezoek aan een van de 35 veelal cultuurhistorische gebouwen door heel Nederland.
Bekijk hier alle locaties en data >

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op het concert. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer'.

Fort Uitermeer

Fort Uitermeer

Uitermeer 5
1381 HP  Weesp

Prijzen

Lid €17,50Niet lid €20,00Nog 2 plaatsen beschikbaarDirect aanmelden & boeken

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl