1

Celloduo op landgoed Hiemstrastate




Celloduo op landgoed Hiemstrastate

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Celloduo op landgoed Hiemstrastate

zaterdag 07 okt 2017 - 14:15 uur

Na een rondleiding door de beeldentuin en het landhuis in expressionistische bouwstijl kun je genieten van het brede repertoire van cellisten Sinan Ercan en Noelle Weidmann.

Landgoed Hiemstrastate is een van de 35 locaties van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten.

Expressionisme

Een stap in de jaren twintig, dit schitterende landhuis in expressionistische bouwstijl. Destijds ultra modern en populair bij de avant-garde. Een stijlvol buitenhuis vol vloeiende lijnen en asymmetrie, rijk aan detaillering. Het huis kwam in 1922 gereed. In datzelfde jaar overleed de schepper, architect Brinkman. De bewoner heeft ook niet lang van zijn buitenplaats kunnen genieten. Door de beurskrach van 1929 raakte hij bankroet en moest hij zijn buitenplaats verkopen. Het originele uiterlijk bleef bewaard.

In dit rijksmonument en toonbeeld van de Amsterdamse School is tegenwoordig Galerie Wildevuur gevestigd. De galerie, de bijgebouwen en de beeldentuin zijn een inspirerende ontmoetingsplek voor kunstenaars, kunstliefhebbers en -verzamelaars. Voorafgaand aan het concert vertelt eigenaar Philip Wildevuur over het landhuis en de galerie.

Van barok tot romantiek

Cellisten Sinan Ercan en Noëlle Weidmann nemen je mee door een gekleurd programma van barok celloduo's tot repertoire uit de laatromantiek. Een voorbeeld hiervan is Béla Bartók die veel traditionele en volksmuziek in zijn composities verwerkte. Daarnaast werkte Bartók veel met getalsverhoudingen of legde hij zichzelf andere beperkingen op zoals het gebruik van de twaalftoonstoonladder. Veel expressionistische schilders en architecten uit deze tijd experimenteerden op hun eigen manier ook met getallen, kleuren en zichzelf opgelegde beperkingen.

Tijdens het concert in de galerie zijn de musici omringd door prachtige schilderijen en ander kunstwerken.

Programma

14.15 - 14.45 uur: Rondleiding
Rondleiding door landhuis en beeldentuin

15.00 - 16.00 uur: Concert
In de galerie naast het landhuis.
Sinan Ercan (cello) en Noëlle Weidmann (cello) spelen repertoire van de barok tot de romantiek met onder andere:

  • J.B. Barrière - Sonata in G
  • J. Offenbach - Les Larmes de Jacqueline, op.76
  • J. Offenbach - Celloduo nr. 3
  • B. Bartók - (selectie) Vioolduo's gearrangeerd voor cello
  • A. Piazzolla e.a. - (selectie) Tango's

Praktische informatie

  • De galerie waar het concert plaatsvindt ligt naast het landhuis.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds brengen samen cultureel erfgoed tot leven van 6 t/m 8 oktober 2017. Maak een keuze uit een divers aanbod van kamermuziek, uitgevoerd door topmusici met kwalitatief hoogwaardige instrumenten gecombineerd met een bezoek aan een van de 35 veelal cultuurhistorische gebouwen door heel Nederland. Bekijk hier alle locaties en data >

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op het concert. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer'.

Hiemstrastate

Landgoed Hiemstrastate, Galerie Wildevuur

Zwiggelterweg 4
9414 TN  Hooghalen

Prijzen

Lid €17,50Niet lid €20,00Volgeboekt

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl