Het Aubade Trio op Fort bij Nigtevecht


-advertentiepositie-



Het Aubade Trio op Fort bij Nigtevecht

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Het Aubade Trio op Fort bij Nigtevecht

zaterdag 07 okt 2017 - 14:30 uur

Neem een kijkje op het authentieke fort van de Stelling van Amsterdam, Unesco Werelderfgoed. Daarna speelt Trio Aubade op deze bijzondere locatie muziek van onder meer Schubert.

Fort bij Nigtevecht is een van de 35 locaties van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten.

Stelling van Amsterdam

Fort bij Nigtevecht ligt verscholen bij het Amsterdam-Rijnkanaal. Een plek waar het bijna altijd rustig is geweest. Dat veranderde aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog. Op 31 juli 1914 kondigde de Nederlandse regering de mobilisatie van de strijdkrachten af. Ook dit fort van de Stelling van Amsterdam werd bemand. Deze verdedigingslinie moest indringers op afstand van de hoofdstad te houden. Zo’n driehonderd soldaten, 24 officieren en een commandant moesten Meijer waren in Fort bij Nigtevecht gelegerd om de sluis tussen de Vecht en het Amsterdam-Rijnkanaal te verdedigen.

Proef de authentieke sfeer van het fort tijdens de rondleiding. De gids neemt je mee naar het binnenfort met de bomvrije kazerne en de unieke gerestaureerde hefkoepels.

Aubade Strijktrio

Het Aubade Trio, genoemd naar een strijktrio van George Enescu, bestaat sinds 2015. Sergey Arseniev (viool) Veronika Lénártová (altviool) en Anastasia Feruleva (cello) vonden elkaar in het spelen van kamermuziek van bekende en onbekende componisten. Het liefst treffen zij hun publiek op onverwachte plaatsen in een ongedwongen sfeer. Geen wonder dat het trio het fort uitkoos voor hun optreden.  Sergey bespeelt een instrument uit de collectie van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds, een viool, gebouwd door Joseph Gagliano (Napels, 1758).

Programma

14.30 uur: Rondleiding

15.00 uur: Concert
Het Aubade Trio - met Sergey Arseniev (viool), Veronika Lénártová (altviool) en Anastasia Feruleva (cello)

  • F. Schubert - Strijktrio D.581
  • H. Berens - Strijktrio op.85 no.2, twee delen
  • J. Francaix - Strijktrio

Theeproeverij

Na het concert kun je genieten van een heerlijke proeverij met hapjes en theemelanges. Reserveer via www.fortnigtevecht.nl

Praktische informatie

  • Het kan frisjes zijn in het fort. Denk aan warme kleding of een sjaal.
  • Voor de rondleiding: loopschoenen.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds brengen samen cultureel erfgoed tot leven van 6 t/m 8 oktober 2017. Maak een keuze uit een divers aanbod van kamermuziek, uitgevoerd door topmusici met kwalitatief hoogwaardige instrumenten gecombineerd met een bezoek aan een van de 35 veelal cultuurhistorische gebouwen door heel Nederland. Bekijk hier alle locaties en data >

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op het concert. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer'.

Fort bij Nigtevecht

Fort bij Nigtevecht, Velterslaan

Velterslaan 1
1391 HV  Abcoude

Prijzen

Lid €17,50Niet lid €20,00Volgeboekt

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl