1

Van Mozart tot Sjostakovitsj in de Veldschuur


-advertentiepositie-



Van Mozart tot Sjostakovitsj in de Veldschuur

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Van Mozart tot Sjostakovitsj in de Veldschuur

zaterdag 07 okt 2017 - 14:45 uur

Prachtig concert van altvioliste Liselot Blomaard, violiste Monet Twisk en pianist Maurits Koelmans in de veldschuur van buitenplaats Jagtlust. Zij spelen een breed programma van Mozart tot Sjostakovitsj.

De Moestuin van Jagtlust is een van de 35 locaties van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten.

De familie Six

De beroemde Amsterdamse patriciërsfamilie Six - treffend beschreven in het boek ‘De levens van Jan Six’ - kreeg Jagtlust in 1861 in bezit en gebruikte de lommerrijke buitenplaats als zomerresidentie. Een gangbare gewoonte voor veel rijke hoofdstedelingen in deze contreien. De familie heeft de buitenplaats op talrijke plaatsen verfraaid met exotische bomen en heesters en eigenzinnige bouwsels zoals een grot, hunebed en speelhuisje. Ook de moestuin kreeg zorgvuldige aandacht. In de kassen werden groenten, bloemen, kruiden en fruitsoorten opgekweekt die deels in de tuin konden uitgroeien. De veldschuur werd als opslagruimte gebruikt. De schuur is tegenwoordig comfortabel ingericht, met behoud van de monumentale waarde.

De prachtige ommuurde historische moestuin is in oude luister hersteld en sinds 2013 in bedrijf als zorgtuinderij en vergaderruimte. De pachter leidt je rond door de moestuin met monumentale kassen, orangerie en authentieke veldschuur.

Van Mozart tot Sjostakovitsj

Altvioliste Liselot Blomaard zal samen met violiste Monet Twisk en pianist Daniel Kramer een kamermuziekprogramma spelen, waarbij de verschillende facetten van de altviool belicht zullen worden. Het wordt een breed programma van Mozart tot Sjostakovitsj. Liselot speelt op een altviool, gebouwd door Annelies Steinhauer (Amsterdam, 1971) "opus 19", uit de collectie van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Programma

14.45 - 15.00 uur: Rondleiding

15.00 - 16.00 uur: Concert
Liselot Blomaard (altviool) en Monet Twisk (viool) spelen onder begeleiding van de pianist Maurits Koelmans, onder meer:

  • D. Sjostakovitsj - Sonate voor altviool en piano, op. 147
  • W.A. Mozart - Duo voor viool en altviool in G

Praktische informatie

  • Bij de veldschuur is geen parkeergelegenheid! Parkeer bij landgoed Land- en Bosch, Leeuwenlaan 40, over het bruggetje rechts, en volg wandelend de bordjes naar de Moestuin van Jagtlust via de achterzijde van het landgoed. Het is een mooie wandeling van ongeveer 5 minuten.
  • Toets op navigatie: Leeuwenlaan 40, 1243 KB ’s-Graveland in. Dit is landgoed Land en Bosch, te herkennen aan de theekoepel die direct aan de weg is gelegen. Hier kun je auto of fiets parkeren.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds brengen samen cultureel erfgoed tot leven van 6 t/m 8 oktober 2017. Maak een keuze uit een divers aanbod van kamermuziek, uitgevoerd door topmusici met kwalitatief hoogwaardige instrumenten gecombineerd met een bezoek aan een van de 35 veelal cultuurhistorische gebouwen door heel Nederland.
Bekijk hier alle locaties en data >

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op het concert. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer'.

Jagtlust

Jagtlust, Veldschuur en moestuin

Leeuwenlaan 44a
1243 KB  's-Graveland

Prijzen

Lid €17,50Niet lid €20,00Volgeboekt

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl