1

Muzikale wandeling door het Waterloopbos




Muzikale wandeling door het Waterloopbos

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Muzikale wandeling door het Waterloopbos

zaterdag 07 okt 2017 - 15:00 uur

Tijdens de wandeling door het Waterloopbos verrassen violist Kilian van Rooij en celliste Felicia Hamza je met hun programma. Zij vertolken de prachtige omgeving op muzikale wijze: de golven van het water en het verstilde gebied komen terug in de muziek.

Het Waterloopbos is een van de prachtige locaties van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. 

Stromend water

Klaterend water, stromende beekjes, vervallen vijvers, water vormt de levensader van dit besloten bos in de Noordoostpolder. Je vindt het er overal, met dank aan het voormalige waterloopkundig laboratorium De Voorst. Verspreid door het hele bos liggen allerlei installaties en waterbouwkundige modellen. De oudste dateren uit de jaren vijftig, de tijd van de wederopbouw waarin in Nederland grote waterwerken werden aangelegd.

Viool en Cello klinken door het bos

Violist Kilian van Rooij en celliste Felicia Hamza zullen de prachtige omgeving muzikaal vertolken. Kabbelend water, stroming, golven en het verstilde gebied zullen in dit programma te horen zijn.

Kilian van Rooij heeft viool gestudeerd aan het Conservatorium in Den Haag en Amsterdam en is op dit moment bezig met zijn Masters of Arts aan de Royal Academy of Music in Londen.  Felicia Hamza studeerde cello aan het Conservatorium in Maastricht. Beiden hebben al een mooie internationale carriere met optredens met vele orkesten en ensembles en als winnaars van verschillende concoursen. Felicia speelt op een Pieter Rombouts cello uit 1699, haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Programma

Tijdens de wandeling door het Waterloopbos hoort u o.a. werken van Bach, Ravel en Brahms.

Praktische informatie

  • De excursie is wandelend over vlak terrein en de concerten zijn staand. Hakjes uit, wandelschoenen aan!
  • Onderweg is er koffie, thee en koek
  • Bij slecht weer gaat deze activiteit gewoon door. De concerten vinden dan binnen plaats.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds brengen samen cultureel erfgoed tot leven van 6 t/m 8 oktober 2017. Maak een keuze uit een divers aanbod van kamermuziek, uitgevoerd door topmusici met kwalitatief hoogwaardige instrumenten gecombineerd met een bezoek aan een van de 35 veelal cultuurhistorische gebouwen door heel Nederland. 
Bekijk hier alle data en locaties >

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op het concert. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer'.

Waterloopbos

Bezoekerscentrum Waterloopbos

Voorsterweg 36
8316 PT  Marknesse

Prijzen

Lid €17,50Niet lid €20,00Volgeboekt

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl