Mystieke klanken en lichtjes in het Dwingelderveld


-advertentiepositie-



Mystieke klanken en lichtjes in het Dwingelderveld

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Mystieke klanken en lichtjes in het Dwingelderveld

zaterdag 07 okt 2017 - 19:00 uur

Na een mystieke lichtjeswandeling luister je naar lyrische muziek van Mozart en Reinecke door een trio met klarinet, altviool en piano.

Het Dwingelderveld is een van de 35 locaties van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten.

Dwingelderveld

Bezoekerscentrum Dwingelderveld ligt aan de rand van een van de mooiste heidegebieden van West-Europa. Op die grote stille heide kun je herder Johan Coelingh een groot deel van het jaar zien rondtrekken met zijn Drentse heideschapen. Vierduizend jaar geleden liepen de eerste al rond in ons land, ook op de uitgestrekte heidevelden rond Dwingelderveld. Voor mest of wol zijn de schapen nu niet meer nodig. Voor het behoud van het prachtige landschap wel. ‘s Avonds keren de schapen terug naar de schaapskooi en wordt het nog stiller op de heide...

Om die speciale sfeer te ervaren kun je op deze avond een lichtjeswandeling maken rond het bezoekerscentrum. Je wandelt langs heideveldjes, vennetjes,  bosschages en jeneverbes. Maak kennis met de voor deze streek zo kenmerkende Witte Wieven…Ervaar de mystieke sfeer en neem deze ervaring mee naar binnen!

"Kegelstatt"-trio

Het trio, bestaande uit altvioliste Eline Snoek, klarinettiste Margriet Simmerling en pianist Jasper Berben spelen, na een mystieke wandeling, twee verkwikkende werken voor klarinettrio. Het beroemde "Kegelstatt"-trio van Mozart en een romantisch werk van Carl Reinecke. Het verhaal gaat, dat Mozart het trio schreef tijdens het kegelen. Eline Snoek is al bijna 25 jaar 'bruiklener' van het NMF en bespeelt een Möller-altviool die in 1954 in Amsterdam werd gebouwd. In de loop van haar carrière ging Eline zich steeds meer toeleggen op barokmuziek waarvoor zelfs haar instrument een aantal aanpassingen heeft ondergaan. Eline Studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan de befaamde Guidhall School of Music and Drama in Londen.

Programma

Vanaf 19.00 uur: Lichtjeswandeling
Lichtjeswandeling rond het bezoekerscentrum van ongeveer een half uur (op eigen gelegenheid).

20.00 uur: Concert
Margriet Simmerling (klarinet), Eline Snoek (altviool) en Jasper Berben (piano), spelen:

  • W.A. Mozart - Kegelstatt Trio, in Es, KV 498
  • C. Reinecke - Trio in A, opus 264

Praktische informatie

  • Het bezoekerscentrum is toegankelijk voor mindervaliden.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds brengen samen cultureel erfgoed tot leven van 6 t/m 8 oktober 2017. Maak een keuze uit een divers aanbod van kamermuziek, uitgevoerd door topmusici met kwalitatief hoogwaardige instrumenten gecombineerd met een bezoek aan een van de ruim dertig veelal cultuurhistorische gebouwen door heel Nederland. Bekijk hier alle locaties en data >

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op het concert. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer'.

Nationaal Park Dwingelderveld

Bezoekerscentrum Dwingelderveld

Benderse 22
7963 RA  Ruinen

Prijzen

Lid €17,50Niet lid €20,00Nog 34 plaatsen beschikbaarDirect aanmelden & boeken

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl