1

Beethoven op Landgoed Schaep en Burgh




Beethoven op Landgoed Schaep en Burgh

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Beethoven op Landgoed Schaep en Burgh

zaterdag 07 okt 2017 - 19:00 uur

Een toplocatie vraagt om topmusici! In het stijlvolle landhuis voeren cellist Joris van den Berg en pianist Martijn Willers een duoprogramma op met muziek van Beethoven.

Landhuis Schaep en Burgh is een van de 35 locaties van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten.

Luisterrijke buitenplaats

Landgoed Schaep en Burgh illustreert het verhaal van de Gouden Eeuw, toen welgestelde Amsterdammers zomerse lustoorden stichtten in ’s-Graveland. De buitenplaats groeide uit tot een weldadig decor met royaal landhuis, koetshuis, oranjerie, tuinen en park. Naar chic Frans voorbeeld gevormd in geometrische, strakke lijnen. Vanaf 1770 kwam de Engelse landschapsstijl in zwang, waarbij juist speelse parkelementen de boventoon voeren. Een goed voorbeeld daarvan is het Capitool in de achtertuin van het landgoed. Bij zo’n luisterrijke plek past zowel formele klassieke muziek met uitgebalanceerde verhoudingen en helderheid als romantische muziek met ruimte voor vrijheid en emotie.

Voorafgaand aan het concert maak je met de boswachter van Natuurmonumenten een korte wandeling door de tuin rond het huis. Ook krijg je de kans om in het landhuis de sfeer van vroeger op te snuiven.

Joris van den Berg en Martijn Willers

In het landhuis voeren cellist Joris van den Berg en pianist Martijn Willers een duoprogramma met werken van Beethoven op. Joris studeerde aan de conservatoria van Amsterdam, Manchester en Keulen. Hij bespeelt sinds 2010 een cello, in 1703 gebouwd door de vioolbouwer Grancino, een van de topstukken uit de collectie van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Ook Martijn studeerde aan het conservatorium van Amsterdam en bespeelt sinds 2008 een volledig gereviseerde Steinway-vleugel uit 1919, uit de collectie van het NMF. De twee musici werken sinds 2006 samen, speelden in verschillende zalen in binnen- en buitenland en wonnen prijzen op gerenommeerde concoursen.

Programma

19.00 uur: Rondleiding
We vertrekken vanaf voorzijde landhuis. Tussen rondleiding en concert schenken wij een kopje koffie of thee.

20.00 uur: Concert
Joris van de Berg (cello) en Martijn Willers (piano) spelen:

  • L. van Beethoven - Cellosonate nr. 2 in G, op. 5 nr. 2
  • L. van Beethoven - Cellosonate nr. 3 in A, op. 69

Praktische informatie

  • Goed te weten voor mindervaliden: voor het landhuis zijn enkele traptreden.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds brengen samen cultureel erfgoed tot leven van 6 t/m 8 oktober 2017. Maak een keuze uit een divers aanbod van kamermuziek, uitgevoerd door topmusici met kwalitatief hoogwaardige instrumenten gecombineerd met een bezoek aan een van de 35 veelal cultuurhistorische gebouwen door heel Nederland.
Bekijk hier alle locaties en data >

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op het concert. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer'.

Schaep en Burgh

Schaep en Burgh

Noordereinde 60
1243 JJ  's-Graveland (Wijdemeren)

Prijzen

Lid €17,50Niet lid €20,00Volgeboekt

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl