1

Bach in Burchten op Kasteel Grasbroek


-advertentiepositie-



Bach in Burchten op Kasteel Grasbroek

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Bach in Burchten op Kasteel Grasbroek

zaterdag 07 okt 2017 - 19:00 uur

In dit intieme kasteel speelt cellist Detmar Leertouwer een soloprogramma 'Bach in Burchten'. Voorafgaand aan het concert nemen we een kijkje in het kasteel.

Kasteel Grasbroek is een van de 35 locaties van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten.

Kasteel Grasbroek

Mooi voorbeeld van een kasteel in Maaslandse renaissancestijl, karakteristiek voor deze streek. Blikvanger is de ronde traptoren van baksteen en speklagen van mergelsteen. Die dateert net als de originele kap nog uit de bouwperiode. Het kasteel is in de loop der eeuwen door verschillende families bewoond.

Voorafgaand aan het concert kun je een kijkje nemen in het kasteel.

Bach in Burchten

Aan het hof kan muziek natuurlijk niet ontbreken. De Duitse componist Johann Sebastian Bach, die leefde tussen 1685 en 1750, heeft in zijn leven aan vele Duitse hoven zijn muziek gespeelt. Tegenwoordig worden de zes cellosuites breed gewaardeerd. De bekendste van deze suites worden tijdens dit concert gespeeld door cellist Detmar Leertouwer. Detmar studeerde niet alleen in zijn geboorteland Nederland, maar ook in de Verenigde Staten en Zwitserland. Na zijn studie speelde hij met verschillende ensembles over de hele wereld. Detmar bespeelt een barokcello, gebouwd door Willibrord Crijnen (Marseille, 1998), uit de collectie van het NMF. De cello is gebouwd naar het voorbeeld van een cello die de Italiaanse bouwer Tonino maakte in 1710. Detmar zal deze cello ook bespelen tijdens het kamermuziekfestival.

Programma

19.00 - 20.00 uur: Rondleiding
Ontvangst met koffie/thee en een rondleiding.

20.00 - 21.00 uur: Concert
Detmar Leertouwer speelt zijn soloprogramma 'Bach in Burchten'.

Praktische informatie

  • Rijd vanaf de Bornerweg de oprijlaan helemaal af tot aan het kasteel. Daar is parkeergelegenenheid.
  • Goed te weten voor mindervaliden: voor het kasteel zijn enkele traptreden.
  • Inclusief koffie/thee.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds brengen samen cultureel erfgoed tot leven van 6 t/m 8 oktober 2017. Maak een keuze uit een divers aanbod van kamermuziek, uitgevoerd door topmusici met kwalitatief hoogwaardige instrumenten gecombineerd met een bezoek aan een van de 35 veelal cultuurhistorische gebouwen door heel Nederland.
Bekijk hier alle locaties en data >

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op het concert. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer'.

Grasbroek

Grasbroek, Kasteel Grasbroek

Bornerweg 33-35
6141 BJ  Guttecoven (Limbricht)

Prijzen

Lid €17,50Niet lid €20,00Nog 15 plaatsen beschikbaarDirect aanmelden & boeken

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl