Ode aan Bach in de Limburgse kluis


-advertentiepositie-



Ode aan Bach in de Limburgse kluis

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Ode aan Bach in de Limburgse kluis

zaterdag 07 okt 2017 - 19:00 uur

Ontdek de voormalige kluizenaarswoning boven op de berg midden in het bos. Ervaar de rust en de stilte en geniet van de muziek. In De Kluis laat celliste Irene Kok een programma met solostukken van Bach horen.

De Kluis is een van de 35 locaties van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten.

Kluizenaars op de top

De Däölkesberg beklimmen is een belevenis op zich. Het voetpad met slingerend trappenwerk leidt langs prachtige Zuid-Limburgse natuur met magnifieke uitzichten. Bovenop wacht nog een verrassing: De Kluis, voormalig eenmansklooster met aangebouwd kapelletje. Tussen 1687 en 1930 woorden hier achtereen zestien kluizenaars.

Irene Kok

Celliste Irene Kok studeerde aan de conservatoria van Zwolle en Amsterdam en studeert momenteel in Wenen. Ze speelde met verschillende orkesten waaronder het Radio Filharmonisch Orkest als ook in kamermuziekverband en als soliste in binnen- en buitenland. In De Kluis laat Irene een programma met solostukken van Bach horen, dat ze binnenkort ook op cd zal opnemen. Irene bespeelt een cello uit de collectie van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. De cello werd in 1964 gebouwd door Marino Capicchioni, een van de beroemdste bouwers uit de 20e eeuw.

Programma

19.00 - 20.00 uur: Ontvangst
Ontvangst met kofie/thee en een kijkje in de Kluis

20.00 - 21.00 uur: Concert
Irene Kok (cello) met werken van J.S. Bach.

Praktische informatie

  • Rijd vanaf Walem de Kleineweg in tot aan de bosrand. Daar ligt een parkeerplaats. Vandaar te voet verder naar De Kluis.
  • Neem eventueel een kussentje en een vest mee.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds brengen samen cultureel erfgoed tot leven van 6 t/m 8 oktober 2017. Maak een keuze uit een divers aanbod van kamermuziek, uitgevoerd door topmusici met kwalitatief hoogwaardige instrumenten gecombineerd met een bezoek aan een van de 35 veelal cultuurhistorische gebouwen door heel Nederland.
Bekijk hier alle locaties en data >

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op het concert. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer'.

Genhoes

Genhoes, De Kluis

Molenweg 2
6305 PT  Schin op Geul

Prijzen

Lid €17,50Niet lid €20,00Nog 7 plaatsen beschikbaarDirect aanmelden & boeken

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl