1

Binnen kijken bij kasteel Hackfort




Binnen kijken bij kasteel Hackfort

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Binnen kijken bij kasteel Hackfort

zaterdag 09 sep 2017 - 09:30 uur

Kasteel Hackfort wordt in 2018 verbouwd en gerenoveerd. Voor het zover is, bieden we - speciaal voor Open Monumentendag op zaterdag 9 september - de mogelijkheid het kasteel nog een keer te bezoeken met een rondleiding.

Rondleiding kasteel Hackfort

De geschiedenis van het kasteel laat zich nog goed ontsluieren. Bij binnenkomst valt meteen de rijk versierde dubbele houten trap op. Een huwelijksgeschenk uit de 19e eeuw. Je kunt je nog goed een voorstelling maken hoe de baron en zijn zussen hier leefden. Je wandelt door 14e eeuwse kelders met gewelven, kamers met prachtige versierde plafonds en bezoekt tevens de imposante zolder gebouwd met eigen Hackforts hout. Uiteraard ontbreken de grappige, aandoenlijke anekdotes over het leven op een landgoed en van de karakteristieke baron niet. Tevens hoor je e.e.a. over de restauratieplannen, waaronder het geschikt maken van de woonappartementen tot vakantiewoningen. De grote zaal blijft in de toekomst overigens beschikbaar voor culturele activiteiten en verhuur (trouwenrijen en dergelijke). De rondleiding eindigt in het souterrain met een kop koffie/thee en wat lekkers.

Praktische info

  • Koop van tevoren online een kaartje
  • Start elk anderhalf uur: om 9.30 uur de eerste rondleiding, de laatste start om 15.30 uur
  • De rondleiding duurt ongeveer 1 uur en is meest geschikt voor volwassenen
  • Voor alle activiteiten geldt deelname uitsluitend na aanmelding vooraf via de website
  • Deze excursie is alleen geschikt voor mensen die goed ter been zijn!
  • Honden mogen helaas niet mee
  • Inclusief koffie/ thee en lekkers

Buitenprogramma op zondag 10 september

Op zondag 10 september is er tussen 11.00 en 16.00 uur extra veel te beleven op landgoed Hackfort met een speciaal Open Monumentendag-programma. Boeren, Boswachters en Buitenlui vertellen verhalen en anekdotes bij bijzondere monumenten. Bovendien zetten de huidige bewoners van boerderij het Bosmanshuis de deuren van de voormalige gelagkamer open. Bij het takkenbosoventje worden pizza’s gebakken, in de moestuin is muziek te horen, wordt er uitleg gegeven door de imker in de boomgaard, geeft de wijngaardenier een rondleiding over de biodynamische wijngaard en zijn er diverse standjes met ambachtelijke, lokale producten.

Hackfort

Hackfort, Kasteel Hackfort

Baakseweg 8
7251 RH   Vorden

Prijzen

Lid €6,00Niet lid €9,00Nog 1 plaatsen beschikbaarDirect aanmelden & boeken

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl