1

Open Monumentendag op boerderij Groote Modderkolk




Open Monumentendag op boerderij Groote Modderkolk

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Open Monumentendag op boerderij Groote Modderkolk

zondag 10 sep 2017 - 10:00 uur

Dorpsgenoot en grootindustrieel Willem Albert Scholten uit Loenen keert terug naar zijn geboortegrond. Kom luisteren naar zijn levensgeschiedenis met bijzondere anekdotes.

En wat is zijn geschiedenis met de huidige biologische boerderij de Groote Modderkolk?

In het thema Open Monumentendag 2017 ‘Boeren, burgers en buitenlui’ wordt op het erf vooral het onderdeel ‘Boeren’ uitgewerkt. Naast de verhalen van Willem Albert Scholten zijn er oud tractoren en rondleidingen op het erf. En aan de hand van kijkdozen en fotocollages kun je de historie van het erf herleven . 

Er is meer te beleven op het Loenense platteland, hierin werken we samen met de Stichting Historie Loenen.  Bij Schaapskooi Loenermark en de Loenense waterval worden de onderdelen ‘burgers en buitenlui’ uitgelicht.

Willem Albert Scholten

Wat maakte Willem Albert tot wie hij werd? Van dorpsgenoot tot een succesvolle internationale grootindustrieel, die zich later in Groningen en omgeving vestigde.

Hij wordt gezien als ’s werelds eerste landbouwindustrieel. Stichter van 24 fabrieken in binnen en buitenland met aardappelmeel, aardappemoutwijn, strokarton en turfstrooisel . Hij behoorde tot een van de rijkste mannen van de 19e eeuw.

Open Monumentendag

Natuurmonumenten opent in het weekend van 9 en 10 september de deuren van meer dan 30 unieke gebouwen. Ervaar bijzondere verhalen over ‘Boeren, burgers en buitenlui’, het thema van Open Monumentendag 2017.

Praktische info

  • Elk 1,5  uur is er een rondleiding over het erf, max 20 deelnemers per rondleiding
  • De rondleiding wordt op beide dagen 4 x aangeboden: 10.00, 11.30, 13.00 en 14.30 uur vanaf de ‘ronde bank’ op het erf
  • Deelname is gratis

Loenense Enk

Loenense Enk, De Groote Modderkolk

Vrijenbergweg 24
7371 AA  Loenen (Gld.)

Prijzen

Lid €0,00Niet lid €0,00

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl