1

Magma Duo op Kasteel Oldenaller


-advertentiepositie-



Magma Duo op Kasteel Oldenaller

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Magma Duo op Kasteel Oldenaller

zaterdag 07 okt 2017 - 19:15 uur

Magma Duo met violiste Emmy Storms en pianiste Cynthia Liem brengt een vernieuwend, hedendaags, experimenteel programma met veel verschillende stijlinvloeden. In combinatie met de rondleiding van de boswachter zorgt dit voor een unieke avond op Kasteel Oldenaller.

Kasteel Oldenaller is een van de 35 locaties van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten.

Lommerrijk landgoed

Even buiten Putten ligt het lommerrijke landgoed Oldenaller, met een goed bewaard kasteeltje uit de 17de eeuw als middelpunt. Een stevig, vrijwel vierkant landhuis op een heuvel waar in de middeleeuwen al een kasteel stond. Op de grondvesten daarvan verrees in 1655 het huidige bouwwerk. Vermoedelijk is Jacob van Campen de bouwmeester, die ook het Koninklijke Paleis op de Dam en Paleis Noordeinde ontwierp. Hij staat aan de basis van het Hollands classicisme. Na een lang verblijf in Italië, combineerde hij terug in Holland de klassieke architectuur met de Hollandse baksteenbouw, die hij ook bij Oldenaller toepaste. Een ingrijpende verbouwing verandert het classicistische kasteel kort na 1848 in een romantisch, witgepleisterd huis.

Magma Duo overtuigt met 'energiek spel dat reacties oproept'

Het Magma Duo dankt zijn naam aan het stuk In de Magmakamer van Reza Namavar, die dit stuk in 2011 schreef in opdracht van het Oskar Back Vioolconcours.  Emmy Storms (viool) en Cynthia Liem (piano) besloten hun duo de naam van dit werk te geven toen zij, tijdens het concours, de prijs voor de beste vertolking van deze compositie behaalden. Het Magma Duo kijkt graag buiten de grenzen van het traditionele repertoire en heeft bijzondere interesse in hedendaags, zelden gespeeld en Nederlands repertoire. In het mooie decor van Kasteel Oldenaller zullen zij hun muzikale kunsten vertonen. 

Programma

19.15 - 19.45 uur: Rondleiding

20.00 - 21.00 uur: Concert
Het Magma Duo - met Emmy Storms (viool) en Cynthia Liem (piano) - brengt vanavond een vernieuwend, hedendaags, experimenteel programma met veel verschillende stijlinvloeden.

Praktische informatie

  • Bij de schuur van Natuurmonumenten tegenover het kasteel is parkeergelegenheid. Rijd de Oldenallerallee op en negeer het bordje "verboden in te rijden". Je kunt op ongeveer 20 meter van het kasteel parkeren bij de schuur. 
  • Bij de toegang zijn twee brede bordestreden te nemen. Voor mensen met rollator of wandelstokken is dat - eventueel met hulp van anderen - goed te doen. Er is geen rolstoellift of iets dergelijks.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds brengen samen cultureel erfgoed tot leven van 6 t/m 8 oktober 2017. Maak een keuze uit een divers aanbod van kamermuziek, uitgevoerd door topmusici met kwalitatief hoogwaardige instrumenten gecombineerd met een bezoek aan een van de 35 veelal cultuurhistorische gebouwen door heel Nederland.
Bekijk hier alle locaties en data >

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op het concert. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer'.

Oldenaller

Oldenaller, Kasteel Oldenaller

Oldenallerallee 3
3882 RW   Putten

Prijzen

Lid €17,50Niet lid €20,00Nog 23 plaatsen beschikbaarDirect aanmelden & boeken

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl