1

Viool & cello op Fort bij Spijkerboor


-advertentiepositie-



Viool & cello op Fort bij Spijkerboor

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Viool & cello op Fort bij Spijkerboor

zaterdag 07 okt 2017 - 20:00 uur

Op muzikale verkenningstocht in het stoere fort in de Beemster! Kamermuziek en een stevig betonnen fort smelten samen in een uniek concert waarbij violiste Fiona Robertson en cellist Patrick Karten je meenemen op een reis door het feeëriek verlichte fort.

Fort bij Spijkerboor is een van de 35 locaties van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten.

Oorlog en vrede

Een stoer fort vol superlatieven. Het grootste, noordelijkste en modernste fort van de Stelling van Amsterdam, de 135 km lange verdedigingslinie rondom de hoofdstad. Een betonnen bolwerk dat bij oplevering in 1913 uit alle militaire hoeken lof kreeg toegezwaaid. Het was een wereld op zich, bij het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog herbergde het fort 270 manschappen. Nederland bleef neutraal en er werd geen vijandelijk schot gelost. Om de sleur te doorbreken werd er muziek en toneel gespeeld. De akoestiek en entourage van dit zware verdedigingswerk maakt het fort ook vandaag de dag nog een gewilde locatie voor muziekvoorstellingen.

De forwachter zet voor deze avond een lichtjesroute uit in het donkere fort. Je wandelt van ruimte naar ruimte en luistert daar naar de verschillende optredens in verschillende bezettingen.

Topduo

Cellist Patrick Karten studeerde aan het conservatorium van Amsterdam, waar hij zijn bachelor diploma haalde als leerling van Floris Mijnders. Hij was laureaat van meerdere internationale celloconcoursen. Ook trad hij op met verschillende kamermuziekensembles in veel verschillende samenstellingen. Hij volgde masterclasses bij gerenommeerde cellisten als Xenia Jankovic, Antonio Meneses, Enrico Dindo, Michel Strauss, en haalde een hoogste onderscheiding tijdens de Wiener Meisterkurse onder Miklos Perenyi. In 2018 zal Patrick afstuderen in de master van het conservatorium van Amsterdam bij Jelena Ocic. 

De Schotse violiste Fiona Robertson studeert op dit moment viool bij Jan Repko. Voor deze bijzondere concertlocatie hebben Patrick en Fiona een speciaal programma samengesteld.

Programma

Fiona Robertson (viool) en Patrick Karten (cello) brengen in twee aparte ruimtes verschillende solowerken voor viool en cello ten gehore en eindigen samen met twee delen uit het duo voor viool en cello van Maurice Ravel.

  • P. Hindemith - Viool solo sonate Op. 31 Nr. 2 
  • L. Andriessen - Xenia (voor viool solo)
  • J.S. Bach - Cello solo suite No. 5 in C minor, BWV 1011
  • M. Ravel - Sonata for violin and cello, deel III - Lent en deel IV - Vif

Table d’hôte Spykerboor

Schuif aan voor een avondmaal op deze unieke erfgoedlocatie. We koken met producten uit de streek, een lekkere maaltijd met een goed verhaal. Reserveer via www.spykerboor.nl

Praktische informatie

  • Het kan fris zijn in het fort, denk aan warme kleding en goede schoenen.
  • Concert toegankelijk voor mindervaliden, wandeling verkort toegankelijk.
  • Op de dijk is parkeergelegenheid. Het is ongeveer 15 minuten wandelen naar het fort.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds brengen samen cultureel erfgoed tot leven van 6 t/m 8 oktober 2017. Maak een keuze uit een divers aanbod van kamermuziek, uitgevoerd door topmusici met kwalitatief hoogwaardige instrumenten gecombineerd met een bezoek aan een van de 35 veelal cultuurhistorische gebouwen door heel Nederland. Bekijk hier alle locaties en data >

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op het concert. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer'.

Fort bij Spijkerboor

Fort bij Spijkerboor

Westdijk 46
1464 PC  West-Beemster

Prijzen

Lid €17,50Niet lid €20,00Volgeboekt

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl