Het Gaudioso kwartet in Boerderij Smeerling


-advertentiepositie-



Het Gaudioso kwartet in Boerderij Smeerling

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Het Gaudioso kwartet in Boerderij Smeerling

zaterdag 07 okt 2017 - 20:00 uur

In het theehuis van de historische boerderij speelt vanavond het getalenteerde Gaudioso kwartet een afwisselend programma met werken van Piazzolla, Glass en Puccini en het beroemde Amerikaanse strijkkwartet van Dvorák.

Boerderij Smeerling is een van de 35 locaties van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten.

Historische boerderij

Van buiten lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Boerderij Smeerling is een eeuwenoude, authentieke Westerwoldse boerderij, een van de acht gerestaureerde boerderijen die samen het beschermde dorpsgezicht Smeerling vormen. Binnen is het interieur gemoderniseerd zonder de charme van vroeger te verliezen. Dankzij een glazen ruimte zijn veel historische elementen goed zichtbaar, zoals de dakconstructie van de schuur.

Het Gaudioso kwartet

In het theehuis van boerderij Smeerling speelt vanavond het talentvolle Guadioso kwartet. Het Gaudioso Kwartet bestaat uit Camille Buitenhuis en Eline de Vries (viool), Ruth Bosboom (altviool) en Caspar Westerman (cello) en is opgericht in 2015. Sindsdien spelen de leden met veel plezier samen en treden ze ook regelmatig op. Ze studeren allen aan het Groningse Prins Claus conservatorium, zijn prijswinnaars van o.a. het Prinses Christina Concours en spelen in het Haydn Jeugd Strijkorkest. De violisten Eline de Vries (17) en Camille Buitenhuis (17) bespelen beiden een instrument van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Eline een Morizot-strijkstok (Mirecourt, 20e eeuw) en Camille een anonieme italiaanse viool, gebouwd rond 1820.

Programma

Het Gaudioso kwartet met Eline de Vries (viool) en Camille Buitenhuis (viool), Ruth Bosboom (altviool) en Caspar Westerman (cello) speelt

  • P. Glass - String quartet no. 2 'Company'
  • G. Puccini - Crissantemi
  • A. Piazzolla - Oblivion
  • A. Dvorak - Amerikaans strijkkwartet
     

Arrangement

Geniet bij de gasterij van een heerlijk Westerwolds buffet (€ 25,95 per persoon). Kijk voor meer info op: www.gasterij-natuurlijk-smeerling.nl

Praktische informatie

  • De ruimte is toegankelijk voor mindervaliden. Kom je met een rolstoel? Dan graag even contact opnemen met onze ledenservice. 

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds brengen samen cultureel erfgoed tot leven van 6 t/m 8 oktober 2017. Maak een keuze uit een divers aanbod van kamermuziek, uitgevoerd door topmusici met kwalitatief hoogwaardige instrumenten gecombineerd met een bezoek aan een van de 35 veelal cultuurhistorische gebouwen door heel Nederland.
Bekijk hier alle locaties en data >

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op het concert. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer'.

 

Dal van de Ruiten Aa

Dal van de Ruiten A, Gasterij Natuurlijk Smeerling

Smeerling 15
9591 TX  Onstwedde

Prijzen

Lid €17,50Niet lid €20,00Volgeboekt

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl