Romantisch concert op Kasteel Oldenaller


-advertentiepositie-



Romantisch concert op Kasteel Oldenaller

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Romantisch concert op Kasteel Oldenaller

zondag 08 okt 2017 - 10:15 uur

Terug naar de tijd van de Romantiek en het Impressionisme! In het sfeervolle kasteel spelen celliste Hadewych van Gent, klarinettiste Ana Margarida Barrades Prazeres en pianist Mattias Spee verschillende werken uit de 19e eeuw. In combinatie met de rondleiding van de boswachter zorgt dit voor een unieke zondagochtend op Kasteel Oldenaller.

Kasteel Oldenaller is een van de 35 locaties van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten.

Lommerrijk landgoed

Even buiten Putten ligt het lommerrijke landgoed Oldenaller, met een goed bewaard kasteeltje uit de 17de eeuw als middelpunt. Een stevig, vrijwel vierkant landhuis op een heuvel waar in de middeleeuwen al een kasteel stond. Op de grondvesten daarvan verrees in 1655 het huidige bouwwerk. Vermoedelijk is Jacob van Campen de bouwmeester, die ook het Koninklijke Paleis op de Dam en Paleis Noordeinde ontwierp. Hij staat aan de basis van het Hollands classicisme. Na een lang verblijf in Italië, combineerde hij terug in Holland de klassieke architectuur met de Hollandse baksteenbouw, die hij ook bij Oldenaller toepaste. Een ingrijpende verbouwing verandert het classicistische kasteel kort na 1848 in een romantisch, witgepleisterd huis.

Romantiek

Hadewych van Gent, Ana Margarida Barrades Prazeres en Mattias Spee zijn allen jonge en bevlogen musici die al diverse prijzen van (inter)nationale concoursen in de wacht hebben gesleept. Vanochtend zul je hen in verschillende bezettingen horen met Franse en Duitse muziek uit de 19e eeuw. Een mooi Romantisch en Impressionistisch programma voor het bijzondere decor van Kasteel Oldenaller. Hadewych speelt op een cello, gebouwd door Jules Gabriel Boulangeot (Brussel, 1933) met een strijkstok van Andreas Grütter uit 2010. Mattias heeft thuis een Bechstein-vleugel uit 1911 staan. Deze vleugel was vroeger in het bezit van de beroemde Nederlandse dirigent Anton Kersjes. Beide instrumenten zijn uit de collectie van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Programma

10.15 - 10.45 uur: Rondleiding

11.00 - 12.00 uur: Concert
Hadewych van Gent (cello), Ana Margarida Barrades Prazeres (klarinet) en Mattias Spee (piano) spelen

  • G. Fauré - Pianotrio in D klein, opus 120
    • 1. Allegro, ma non troppo en 2. Andantino
  • J. Brahms - Klarinettrio in A klein, opus 114
    • 1. Allegro en 3. Andantino grazioso
  • R. Schumann - Allegro in B klein, opus 8
  • R. Schumann - Fantasiestücke, opus 73
    • 1. Zart und mit Ausdruck en 2. Lebhaft, leicht
  • C. Debussy - Des pas sur la neige
  • C. Debussy - Petite Pièce

Praktische informatie

  • Bij de schuur van Natuurmonumenten tegenover het kasteel is parkeergelegenheid. Rijd de Oldenallerallee op en negeer het bordje "verboden in te rijden". Je kunt op ongeveer 20 meter van het kasteel parkeren bij de schuur. 
  • Bij de toegang zijn twee brede bordestreden te nemen. Voor mensen met rollator of wandelstokken is dat - eventueel met hulp van anderen - goed te doen. Er is geen rolstoellift of iets dergelijks.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds brengen samen cultureel erfgoed tot leven van 6 t/m 8 oktober 2017. Maak een keuze uit een divers aanbod van kamermuziek, uitgevoerd door topmusici met kwalitatief hoogwaardige instrumenten gecombineerd met een bezoek aan een van de 35 veelal cultuurhistorische gebouwen door heel Nederland. Bekijk hier alle locaties en data >

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op het concert. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer'.

Oldenaller

Oldenaller, Kasteel Oldenaller

Oldenallerallee 3
3882 RW   Putten

Prijzen

Lid €17,50Niet lid €20,00Volgeboekt

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl