1

Celliste Geneviève Verhage in de kassen


-advertentiepositie-



Celliste Geneviève Verhage in de kassen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Celliste Genevive Verhage in de kassen

zondag 08 okt 2017 - 10:30 uur

In de historische, sfeervolle kassen speelt Geneviève Verhage een intiem en zelfreflecterend soloprogramma op haar cello.. De boswachter van Natuurmonumenten leidt je rond in de kassen, de nutstuinen en het parkbos van Landgoed Jachtslot De Mookerheide.

Het kassencomplex van Jachtslot De Mookerheide is een van de 35 locaties van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten.

Toen en nu

De twee monumentale kassen van Landgoed Jachtslot De Mookerheide blinken weer als vanouds. Na een grondige restauratie zijn de kassen november vorig jaar feestelijk heropend. De grootste is omstreeks 1928 gebouwd en is een fraai voorbeeld van kassenbouw uit deze periode. Samen met de leimuur en omliggende nutstuin vormen de kassen een mooie historische eenheid vlak bij het jachtslot.

Met de boswachter van Natuurmonumenten wandel je door het parkbos van het landgoed en neem je een kijkje in de nutstuinen en de kassen.

Geneviève en haar Hyppolyte Silvestre

Celliste Geneviève Verhage presenteert een gloednieuw soloprogramma waarin ze speelt én vertelt. Een intiem optreden in de kassen van Mookerheide met prachtig repertoire voor solo cello. De Tweede cellosuite van Bach staat centraal. Ook vertelt ze over de band met haar cello: een 'Hippolyte Silvestre' uit 1865. Zo legt ze uit hoe dat nu eigenlijk is, om van kinds af aan zo'n cello aan je zijde te hebben. En dat haar cello is gebouwd in hetzelfde jaar dat Albert Heijn werd geboren. En ook: welke gedachten er allemaal voorbij komen tijdens een concert.

Programma

10.30 - 11.30 uur: Concert
Geneviève Verhage (cello) speelt een soloprogramma rondom haar cello en de Tweede cellosuite van Johann Sebastian Bach. Ze bespeelt een Hyppolyte Silvestre-cello uit 1865 (Lyon) en een Voirin-stok uit 1870 (Parijs), haar ter beschikking gesteld door het NMF.

Geneviève begon haar muzikale carrière bij de Fancy Fiddlers, studeerde aan de conservatoria in Den Haag en Londen en is de voormalige celliste van het Ragazze Quartet. Tegenwoordig speelt ze in Cello8ctet Amsterdam, remplaceert ze in het Radio Filharmonisch Orkest en is ze een veelgevraagd kamermusicus.  Ook werkt(e) ze samen met zangeres Nynke Laverman en theatergroep Orkater en speelde ze overal: van huiskamers tot in de Braziliaanse jungle, van ketelhuizen tot Carnegie Hall.

11.30 - 12.00 uur: Rondleiding
Wandeling met de boswachter over Landgoed Jachtslot De Mookerheide.

Praktische informatie

  • U bent vanaf 10.00 van harte welkom in de Landwinkel Boer Spierings op Landgoed Jachtslot de Mookerheide voor een kop koffie. 

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds brengen samen cultureel erfgoed tot leven van 6 t/m 8 oktober 2017. Maak een keuze uit een divers aanbod van kamermuziek, uitgevoerd door topmusici met kwalitatief hoogwaardige instrumenten gecombineerd met een bezoek aan een van de 35 veelal cultuurhistorische gebouwen door heel Nederland.
Bekijk hier alle locaties en data >

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op het concert. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer'.

Mookerheide

Mookerheide, Jachtslot de Mookerheide

Heumensebaan 2
6584 CL  Molenhoek

Prijzen

Lid €17,50Niet lid €20,00Volgeboekt

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl