1

Viool & cello in Koetshuis de Haar




Viool & cello in Koetshuis de Haar

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Viool & cello in Koetshuis de Haar

zondag 08 okt 2017 - 11:00 uur

Tijdens dit ochtendprogramma spelen violiste Marlene Hemmer en celliste Karlien Bartels in het koetshuis van Kasteel de Haar.

Het Koetshuis de Haar is een van de 35 locaties van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten.

Koesthuis van Kasteel de Haar

Voormalig onderkomen voor de koetsen en auto’s van het grootste kasteel van Nederland: kasteel de Haar. De riante ruimte maakt meteen duidelijk dat de oprichter van het kasteel alleen in het groot dacht. Honderden arbeiders werkten er vanaf 1892 meer dan 15 jaar aan. Het oude dorp moest voor de bouwdrift helemaal wijken en werd 850 meter verderop weer opgebouwd, het huidige dorp Haarzuilens.

In de sprookjesachtige sfeer van kasteel de Haar nemen twee topmusici je mee in de wereld van de klassieke muziek. Na afloop kun je een bezoek brengen aan het gebouw en de tuinen (tegen betaling). Op vertoon van je ticket krijg je 2,50 korting op de entree.

Duo op viool en cello

Violiste Marlene Hemmer en celliste Karlien Bartels spelen sinds enkele jaren samen. Beide topmusici werden opgeleid aan toonaangevende Europese conservatoria zoals het Conservatoire National Supérieur in Parijs en de Musikhochschule in Lübeck. Zij wonnen diverse prijzen bij (inter)nationale concoursen en soleerden met verscheidene orkesten. Marlene is plaatsvervangend concertmeester van het Noord Nederlands Orkest, Karlien is werkzaam als plaatsvervangend solocellist bij het Nationaal Orkest van België en is hoofdvakdocente bij het Conservatorium in Zwolle.

Programma

Marlene Hemmer (viool) en Karlien Bartels (cello) spelen:

  • Z. Kodály - Duo voor viool en cello, op. 7
  • Händel-Halvorsen - Passacaglia voor viool en cello
    in g

Karlien bespeelt een Claude-Augustin Miremont cello (Parijs, 1882), Marlene een viool van Giovanni Battista Gabrielli (Florence, 1764). Beide instrumenten zijn ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Praktische informatie

  • Betaald parkeren: 5 euro.
  • High tea of lunch bij Koetshuis de Haar. Wel van te voren reserveren via www.koetshuisdehaar.nl
  • Voor of na het concert kun je tegen betaling een bezoek brengen aan het kasteel, op vertoon van je kaartje ontvang je 2,50 korting.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds brengen samen cultureel erfgoed tot leven van 6 t/m 8 oktober 2017. Maak een keuze uit een divers aanbod van kamermuziek, uitgevoerd door topmusici met kwalitatief hoogwaardige instrumenten gecombineerd met een bezoek aan een van de ruim dertig veelal cultuurhistorische gebouwen door heel Nederland.
Bekijk hier alle locaties en data >

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op het concert. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer'.

Landgoed Haarzuilens

Haarzuilens, Kasteel de Haar, koetshuis

Kasteellaan 1
3455 RR  Haarzuilens

Prijzen

Lid €17,50Niet lid €20,00Volgeboekt

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl