Celliste Dionne Nijsten in de kassen




Celliste Dionne Nijsten in de kassen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Celliste Dionne Nijsten in de kassen

zondag 08 okt 2017 - 14:00 uur

In de historische, sfeervolle kassen brengt celliste Dionne Nijsten een intiem soloconcert ten gehore brengen op haar cello. De boswachter van Natuurmonumenten leidt je rond in de kassen, de nutstuinen en het parkbos van Landgoed Jachtslot De Mookerheide.

Het kassencomplex van Jachtslot De Mookerheide is een van de 35 locaties van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten.

Toen en nu

De twee monumentale kassen van Landgoed Jachtslot De Mookerheide blinken weer als vanouds. Na een grondige restauratie zijn de kassen november vorig jaar feestelijk heropend. De grootste is omstreeks 1928 gebouwd en is een fraai voorbeeld van kassenbouw uit deze periode. Samen met de leimuur en omliggende nutstuin vormen de kassen een mooie historische eenheid vlak bij het jachtslot.

Met de boswachter van Natuurmonumenten wandel je door het parkbos van het landgoed en neem je een kijkje in de nutstuinen en de kassen.

Een intiem soloprogramma

Celliste Dionne Nijsten zal een intiem cello soloconcert ten gehore brengen. Je zult tussen de gewassen in deze bijzondere locatie luisteren naar verschillende solowerken voor cello, waaronder (een selectie uit) de Cellosuites van Bach. Het is een unieke ervaring om zo dichtbij de musici te kunnen zitten en zo haar spel van dichtbij te kunnen meemaken. Dionne heeft niet alleen in de Nederlandse concertzalen gespeeld, maar ook in zalen in Frankrijk, Duitsland, Tsjechië, Spanje, Kroatië, Turkije, Letland, Zweden en Zwitserland. Op dit moment is zij actief in de kamermuziek en valt ze regelmatig in bij de Nederlandse beroepsorkesten.

Programma

14.00 - 14.30 uur: Rondleiding
Wandeling met de boswachter over Landgoed Jachtslot De Mookerheide.

15.00 - 16.00 uur: Concert
Dionne Nijsten (cello) neemt je mee langs het solorepertoire voor cello, waaronder een selectie uit de Cellosuites van Bach. Haar instrument, een cello gebouwd door Wilhelm Paul Kunze in 1923, Den Haag, is haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Evenals haar strijkstok, een Max Möller I uit Amsterdam.

Praktische informatie

  • U bent van harte welkom in de Landwinkel Boer Spiering op Landgoed Jachtslot de Mookerheide. Daar staat de koffie voor u klaar.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds brengen samen cultureel erfgoed tot leven van 6 t/m 8 oktober 2017. Maak een keuze uit een divers aanbod van kamermuziek, uitgevoerd door topmusici met kwalitatief hoogwaardige instrumenten gecombineerd met een bezoek aan een van de 35 veelal cultuurhistorische gebouwen door heel Nederland.
Bekijk hier alle locaties en data >

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op het concert. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer'.

Mookerheide

Mookerheide, Jachtslot de Mookerheide

Heumensebaan 2
6584 CL  Molenhoek

Prijzen

Lid €17,50Niet lid €20,00Volgeboekt

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl