1

Kegelstatt Trio in de Hompesche Molen




Kegelstatt Trio in de Hompesche Molen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Kegelstatt Trio in de Hompesche Molen

zondag 08 okt 2017 - 14:00 uur

Onder de wieken van de hoogste molen van Limburg spelen Eline Snoek, Margriet Simmerling en Jasper Berben. Met het beroemde Kegelstatt Trio van Mozart beelden zij het leven uit van de naamgever van de molen, de statige graaf Vincent van den Hompesch. Laat je meevoeren door de muziek en zweef door de molen. Neem met de Hompesche molenaars vooraf nog een kijkje in het gebouw of werp met een Maasverkenner een blik op het wijdse natuurgebied tegenover de molen.

De Hompesche Molen is een van de 35 locaties van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten.

Onder de wieken

Als de wieken draaien is het echt genieten op Limburgs mooiste molen. Je hoort het hout kraken, de fokwieken fluisteren en het natuurgeweld zijn werk doen. De wind die met gemak een draaisysteem van 20 ton in werking zet… De Hompesche molenaars leiden je rond voorafgaand aan het kamerconcert.

Statige tonen voor een statige graaf

De Hompesche molen werd gebouwd door de statige graaf Vincent van den Hompesch. Zijn statige leven zal muzikaal worden uitgebeeld door onder meer het beroemde Kegelstatt Trio van Mozart, uitgevoerd door altvioliste Eline Snoek, klarinettiste Margriet Simmerling en pianist Jasper Berben. Eline Snoek is al bijna 25 jaar 'bruiklener' van het NMF en bespeelt een Möller-altviool die in 1954 in Amsterdam werd gebouwd. In de loop van haar carrière ging Eline zich steeds meer toeleggen op barokmuziek waarvoor zelfs haar instrument een aantal aanpassingen heeft ondergaan. Eline Studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan de befaamde Guidhall School of Music and Drama in Londen.

Programma

14.00 - 14.45: Rondleidingen in de molen of naar het natuurgebied tegenover de molen

15.00 - 16.00 uur: Concert
Margriet Simmerling (klarinet), Eline Snoek (altviool) en Jasper Berben (vleugel) spelen onder meer:

  • W.A. Mozart - Trio voor piano, klarinet en altviool in Es, KV. 498 "Kegelstatt Trio"
  • C. Reinecke - Trio voor piano, klarinet en altviool in A, op. 264

Arrangement

Maak je uitje compleet met een heerlijke brunch of avondmaaltijd bij de brasserie. Te reserveren via www.hompeschemolen.nl

Praktische informatie

  • Geheel begaanbaar voor mindervaliden, op bezoek aan de omloop van de molen met panorama - uitzicht niet.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds brengen samen cultureel erfgoed tot leven van 6 t/m 8 oktober 2017. Maak een keuze uit een divers aanbod van kamermuziek, uitgevoerd door topmusici met kwalitatief hoogwaardige instrumenten gecombineerd met een bezoek aan een van de ruim dertig veelal cultuurhistorische gebouwen door heel Nederland.
Bekijk hier alle locaties en data >

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op het concert. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer'.

Maasvallei

Maasvallei, parkeerplaats Hompesche Molen

Molendijk 6
6107 AA  Stevensweert (Maasgouw)

Prijzen

Lid €17,50Niet lid €20,00Nog 26 plaatsen beschikbaarDirect aanmelden & boeken

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl