1

Beethoven en Sibelius in sfeervol Kasteel Hackfort


-advertentiepositie-



Beethoven en Sibelius in sfeervol Kasteel Hackfort

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Beethoven en Sibelius in sfeervol Kasteel Hackfort

zondag 08 okt 2017 - 14:00 uur

In de prachtige ambiance van het kasteel speelt Strijktrio Europa kamermuziek van Beethoven, Sibelius en een selectie uit de Goldbergvariaties.

Kasteel Hackfort is een van de 35 locaties van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten.

Berend van Hackfort

De geschiedenis van Hackfort gaat terug tot de riddertijd van de late middeleeuwen. In 1324 werd het al genoemd in een oorkonde. Maar het is Berend van Hackfort die het kasteel echt faam bezorgde. Berend leefde van circa 1475 tot 1557, was edelman en werd een belangrijk man in het hertogdom Gelre, dat lang streed tegen Karel V, koning van Spanje en keizer van het Habsburgse Rijk. Berend was commandant in het leger van hertog Karel, belastinggaarder, schout, rentmeester van de hertog en landdrost in diverse delen van het hertogdom. Hij trad met harde hand op, inde zo nodig met geweld belastingen. In 1536 kwam er toch een einde aan de strijd van het hertogdom voor zelfstandigheid en daarmee aan de rol van Berend. Met zijn overlijden kwam er bovendien een einde aan het geslacht Van Hackfort. 

Voorafgaand aan het concert krijg je een korte rondleiding door het kasteel.

Strijktrio Europa

Op Kasteel Hackfort, een van de mooiste bewaarde kastelen op de kastelenroute in de Gelderse Achterhoek, musiceert het Strijktrio Europa. Twee stoere torens sieren de symmetrisch gebouwde burcht. Portretten van vroegere generaties bewoners sieren de muren van de concertkamer van het kasteel. Een prachtige ambiance om Bach te spelen en te beluisteren, omringd door de jeugdige Beethoven en een minder bekend trio van de Fin Jean Sibelius.

Programma

14.00 uur: Rondleiding kasteel

15.00 uur: Concert
Strijktrio Europa - met Marieke de Bruijn (viool), Mark Mulder (altviool) en Jozien Jansen (cello) - vertolken strijktrio’s van Beethoven en Sibelius en een selectie uit Bachs Goldbergvariaties, in een bewerking van Dmitry Sitkovetsky voor strijktrio. Mark en Jozien hebben allebei een instrument van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds in bruikleen; Mark een altviool, gebouwd door Marten Cornelissen (Northampton, 2007), en Jozien een cello, gebouwd door Joseph Hell (Lille, 1895).

Praktische informatie

  • Parkeren op de parkeerplaats aan Baakseweg 5, dan wandelen via het parkbos naar het kasteel. Dan via het voorplein naar kasteel. Entree via ingang onder bordes, of eerst impressie kasteel in de hal en aansluitende appartementen.
  • Eventueel kussentje meenemen.
  • Tip: bij de Keuken van Hackfort kun je van een heerlijke lunch genieten. Informeer via info [at] keukenvanhackfort [dot] nl 

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds brengen samen cultureel erfgoed tot leven van 6 t/m 8 oktober 2017. Maak een keuze uit een divers aanbod van kamermuziek, uitgevoerd door topmusici met kwalitatief hoogwaardige instrumenten gecombineerd met een bezoek aan een van de 35 veelal cultuurhistorische gebouwen door heel Nederland.
Bekijk hier alle locaties en data >

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op het concert. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer'.

Hackfort

Hackfort, Kasteel Hackfort

Baakseweg 8
7251 RH   Vorden

Prijzen

Lid €17,50Niet lid €20,00Volgeboekt

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl