Cello & piano in Kasteel Eerde


-advertentiepositie-



Cello & piano in Kasteel Eerde

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Cello & piano in Kasteel Eerde

zondag 08 okt 2017 - 14:00 uur

Luister in het sfeervolle kasteel Eerde naar pianiste Ksenia Kouzmenko en celliste Lucie Stepanova. Na een rondleiding door het kasteel kun je genieten van een intiem kamerconcert.

Kasteel Eerde is een van de 35 locaties van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten.

Alles op orde

De allure van kasteel Eerde is direct voelbaar zodra je het kasteel binnentreedt. Wat een weelde, wat een verfijning. Zowel ex- als interieur ademen de sfeer van begin achttiende eeuw, toen de adellijke Johan Werner van Pallandt het bouwwerk liet optrekken en er respectabele tuinen omheen liet aanleggen. Van Pallandt vergaarde fortuin als legeraanvoerder in de Spaanse Successieoorlog. De militaire precisie zien we ook terug in het strakke tuinontwerp van Eerde.

Voorafgaand aan het concert wandel je met de gids door het prachtige kasteel.

Cello en piano in het kasteel

Sinds 2007 vormen pianiste Ksenia Kouzmenko en celliste Lucie Stepanova een duo dat in concertzalen door heel Nederland speelt. De uit Belarus afkomstige Ksenia studeerde aan de conservatoria van Minsk en Den Haag en volgde verschillende masterclasses. Ze nam deel aan verschillende internationale concoursen en speelde onder andere met het nationaal orkest van Belarus en het Nederlands Blazers Ensemble. Sinds 1998 heeft ze een Grotrian-Steinweg-vleugel uit de collectie van het NMF in bruikleen. De Tsjechische Lucie Stepanova studeerde onder andere in Praag, Utrecht en de VS. Ze soleerde bij het Praags Filharmonisch Orkest en het Freiburgs Academisch Orkest.

Programma

14.00 - 14.30 uur: Rondleiding in het kasteel

15.00 - 16.00 uur: Concert
Ksenia Kouzmenko (piano) en Lucie Stepanova (cello) spelen:

  • C. Debussy - Sonate voor cello en piano (1915)
  • L. Janácek - Pohádka
  • J. Páleníček - Variaties op een Koraalthema “O Hoofd vol bloed en wonden”

Het duo brengt dit jaar een cd uit met Tsjechische muziek, waaronder bovengenoemde werken van Janácek en Páleníček.

De bijzondere harmonieuze verhoudingen van de strak georganiseerde paden rondom Kasteel Eerde zijn geïnspireerd op de verhoudingen van Pythagoras, die ook in verband staan met toonsafstanden in de muziek.

Praktische informatie

  • Inloop in het souterrain vanaf 13.30 met koffie en thee.
  • Wandel door de poort van het kasteel richting het bordes. Loop rechts van het bordes via de vroegere dienstingang naar het souterain.
  • Het kasteel is helaas niet toegankelijk voor rolstoelen.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds brengen samen cultureel erfgoed tot leven van 6 t/m 8 oktober 2017. Maak een keuze uit een divers aanbod van kamermuziek, uitgevoerd door topmusici met kwalitatief hoogwaardige instrumenten gecombineerd met een bezoek aan een van de ruim dertig veelal cultuurhistorische gebouwen door heel Nederland.
Bekijk hier alle locaties en data >

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op het concert. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer'.

Eerde

Eerde, kasteel

Kasteellaan 1
7731 PJ  Ommen

Prijzen

Lid €17,50Niet lid €20,00Volgeboekt

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl