1

Familieconcert Don Quixote - kinderen gratis


-advertentiepositie-



Familieconcert Don Quixote - kinderen gratis

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Familieconcert Don Quixote - kinderen gratis

zondag 08 okt 2017 - 14:00 uur

Luister naar een familieconcert over Don Quixote met de aanvoerders van het Kamerorkest van het Noorden in de voormalige boerenhoeve. Voorafgaand aan het concert neem je met de boswachter even een kijkje in de natuur rond De Onlanderij.

Gratis toegang voor kinderen!                                       

De Onlanderij is een van de 35 locaties van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten.

Natuur vlak bij de stad

Voormalige boerenhoeve, nu ontmoetingsplek met horeca en toegangspoort tot natuurgebied De Onlanden aan de rand van de stad Groningen. De naam kreeg het natuurgebied pas in 2009, toen dit voormalige boerenland werd ingericht als waterbergingsgebied. In tijden van wateroverlast kan in dit oude beekdallandschap water worden opgevangen zodat de stad droge voeten houdt. Allerlei vogels hebben het gebied ontdekt en ook de otter zwemt hier weer rond.  In oktober 2016 verschenen er zelfs drie jonge baby-otters voor een wildcamera. 

De boswachter leidt je rond door het gebied rond De Onlanderij en vertelt je over het natuurgebied en over de vogels die er leven. 

Familieconcert in de Onlanderij

De aanvoerders van het Kamerorkest van het Noorden maken voor deze middag een speciaal familieconcert rond de Don Quixote Suite van Telemann. Deze mini opera is gebaseerd op het beroemde boek van Cervante 'Don Quixote de la Mancha'. Een verteller zal de kinderen (die gratis toegang hebben) en hun families op een interactieve manier bij de muziek en de musici betrekken.

Een van de oprichters van het Kamerorkest van het Noorden is celliste Teodora Nedyalkova, zij speelt op een Jaap Bolink cello uit 1974 en een Jean Francois Daber strijkstok uit 1990 haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Programma

14.00 - 14.30 uur: Rondleiding
We vertrekken vanaf het erf van De onlanderij.

15.00 - 16.00 uur: Familieconcert

Kwintet van het Kamerorkest van het Noorden: Annet Verboom en Guillem Cabre - viool
, Luca Altdorfer - altviool, Teodora Nedyalkova - cello en Severiano Paoli - contrabas 

G.P. Telemann - Suite voor strijkorkest “Burlesque de Don Quixote”, TWV 55:G10

I. Ouverture

II. Don Quichot ontwaakt

III. Zijn aanval op de windmolens

IV. Zijn verliefde zucht naar Prinses Dulcinea

V. Sancho Panza is opgelicht

VI. Rocinant in galop

VII. De droom van Don Quichot 

Praktische informatie

  • Niet navigeren naar het adres van de Onlanderij! (Madijk 1) Maar navigeren naar Borchsingel 47, vanaf hier de bebording volgen naar de onlanderij. Tijdens het evenement zal ook gebruik worden gemaakt van de parkeerplaatsen van het Borchkwartier.
  • Koffie/thee en ambachtelijk gebak verkrijgbaar in de Onlanderij.
  • Kinderen tot 18 jaar hebben gratis toegang. U hoeft in het kaartkoopproces dus alleen kaarten voor volwassenen te bestellen.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds brengen samen cultureel erfgoed tot leven van 6 t/m 8 oktober 2017. Maak een keuze uit een divers aanbod van kamermuziek, uitgevoerd door topmusici met kwalitatief hoogwaardige instrumenten gecombineerd met een bezoek aan een van de 35 veelal cultuurhistorische gebouwen door heel Nederland.
Bekijk hier alle locaties en data >

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op het concert. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer'.

De Onlanden

De Onlanden, De Onlanderij

Madijk 1
9766 TZ  Eelderwolde

Prijzen

Lid €17,50Niet lid €20,00Nog 122 plaatsen beschikbaarDirect aanmelden & boeken

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl