Cello en contrabas in de Buisse Hoeve


-advertentiepositie-



Cello en contrabas in de Buisse Hoeve

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Cello en contrabas in de Buisse Hoeve

zondag 08 okt 2017 - 14:15 uur

Wandel mee met de boswachter en laat je net als Henriette Roland Holst en haar beroemde gasten inspireren door de prachtige Oude Buisse Heide. Het inspireerde Florian en Falou Lansink tot een prachtig concert met duo’s voor cello en contrabas.

De Buisse Hoeve is een van de 35 locaties van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten.

Inspirerende omgeving

De rijk uitgevoerde herenkamer vormt het middelpunt van deze streekeigen hoeve uit 1809. Een kamer waar eindeloos is gediscussieerd. Tot in het holst van de nacht, over kunst en cultuur, politiek en maatschappij. Hier ontving het echtpaar Roland-Holst hun gasten. Op het landgoed deden ze inspiratie op en is veel kunst en poëzie geproduceerd. ’s Zomers kwamen tal van beroemdheden over de vloer, zoals architect Hendrik Berlage, schilder Charley Toorop, dichter Herman Gorter en politicus Willem Drees.

Wandel mee met een gids van Natuurmonumenten en laat je net als Henriëtte Roland Holst en haar beroemde gasten inspireren door de prachtige natuur van de Oude Buisse Heide.

De laagste strijkinstrumenten als duo in de Herenkamer

Zoals Henriëtte Roland Holst in deze herenkamer haar vele gasten ontving, zo frequenteerde Gioachino Rossini regelmatig in de de Parijse salons; het is dus heel passend dat zijn geestige en fraaie duo voor cello en contrabas hier klinkt, vergezeld door enkele andere werken voor deze lage strijkinstrumenten. Florian en Falou Lansink  treden op in deze herenkamer. Falou bespeelt een mooie cello van Jaap Bolink uit 1995, die ze in bruikleen heeft van het NMF.

Programma

14.15 - 14.45 uur: Wandeling met de gids
Laat je tijdens de wandeling met de gids net als Henriëtte Roland Holst en Vincent van Gogh inspireren door het landschap en de bijzondere natuur.

15.00 -16.00 uur: Concert
Falou Lansink (cello) en Florian Lansink (contrabas) spelen onder meer cellosuites van Bach en het Duo in D van Gioachino Rossini.

Praktische informatie

  • Parkeer op de parkeerplaats aan de westkant van de Oude Buisse Heide, Roosendaalsebaan 19, Achtmaal.
  • De locatie is helaas niet geschikt voor mindervaliden. 

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds brengen samen cultureel erfgoed tot leven van 6 t/m 8 oktober 2017. Maak een keuze uit een divers aanbod van kamermuziek, uitgevoerd door topmusici met kwalitatief hoogwaardige instrumenten gecombineerd met een bezoek aan een van de ruim dertig veelal cultuurhistorische gebouwen door heel Nederland. Bekijk hier alle locaties en data >

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op het concert. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer'.

Oude Buisse Heide

Oude Buisse Heide, Herenkamer Buisse Hoeve

Roosendaalsebaan 19
4885 KC  Achtmaal

Prijzen

Lid €17,50Niet lid €20,00Volgeboekt

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl