Duo Cibeles op Oud Groevenbeek


-advertentiepositie-



Duo Cibeles op Oud Groevenbeek

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Duo Cibeles op Oud Groevenbeek

zondag 08 okt 2017 - 14:15 uur

Met de boswachter maak je een korte wandeling over Oud Groevenbeek. Duo Cibeles, bestaande uit celliste Suzanne van Duuren en violist Francisco Deheza, zal dit landgoed kracht bijzetten met moderne composities.

Het theehuis van Oud Groevenbeek is een van de 35 locaties van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Jugendstil

Twee jaar geleden opende dit sfeervolle theehuis haar deuren op het Veluwse landgoed Oud Groevenbeek. Het ontwerp is geïnspireerd op het vroegere theehuis dat hier in de jaren zeventig stond, een achthoekig houten paviljoen. Het theehuis wordt omgeven door een prachtig landgoed vol cultuurhistorische bijzonderheden. Blikvanger is de riante villa in typische Jugendstil. Tijdens de wandeling met de boswachter kom je natuurlijk langs het rijksmonumentale landhuis. Maar er zijn onderweg nog meer interessante gebouwen te zien: de druivenkas, de boerderij, de watertoren en het washok. Cultuurhistorie en natuur gaan hier hand in hand.

Moderne componisten

Duo Cibeles, bestaande uit celliste Suzanne van Duuren en violist Francisco Deheza, zal dit landgoed kracht bijzetten met moderne composities. Suzanne van Duuren studeerde aan de conservatoria van Enschede, Tilburg en Brussel en volgde tevens masterclasses bij verschillende cellisten. Sinds 2009 heeft ze een strijkstok uit de collectie van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds in bruikleen. De strijkstok werd rond 1870 in Parijs gebouwd door François Nicolas Voirin en werd in 1997 aan het NMF geschonken als onderdeel van de beroemde ‘collectie Max Rodriguez’. Sinds 2015 vormt Suzanne een duo met Francisco, die studeerde aan de conservatoria van Pamplona, Pescara, Brussel en Groningen.

Programma

14.15 - 14.45 uur: Rondleiding
Wandeling met de boswachter over het landgoed.

15.00 - 16.00 uur: Concert
Duo Cibeles - Francisco Deheza (viool) en Suzanne van Duuren (cello) - speelt:

  • Z. Kodály - Duo voor viool en cello, op. 7
  • A. Honegger - Sonatine voor viool en cello, H80
  • S. Umebayashi - In the mood for love

Praktische informatie

  • Parkeren bij bosbad Putten: Zuiderveldweg 6, 3881 LJ Putten. Vanaf daar lopen de bezoekers naar het theehuis. 
  • Het theehuis is toegankelijk voor minder validen. 
  • In het theehuis is koffie, thee, warme chocolademelk, biologische sappen en frisdrank te verkrijgen. Ook is het mogelijk een heerlijke plak huisgemaakte cake of appelrondje te bestellen. 

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds brengen samen cultureel erfgoed tot leven van 6 t/m 8 oktober 2017. Maak een keuze uit een divers aanbod van kamermuziek, uitgevoerd door topmusici met kwalitatief hoogwaardige instrumenten gecombineerd met een bezoek aan een van de 35 veelal cultuurhistorische gebouwen door heel Nederland.
Bekijk hier alle locaties en data >

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op het concert. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer'.

Oud Groevenbeek

Oud Groevenbeek, Theehuis

Putterweg 238
3851 VG  Ermelo

Prijzen

Lid €17,50Niet lid €20,00Nog 10 plaatsen beschikbaarDirect aanmelden & boeken

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl