Kamermuziek in Ridderzaal van Slot Haamstede


-advertentiepositie-



Kamermuziek in Ridderzaal van Slot Haamstede

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Kamermuziek in Ridderzaal van Slot Haamstede

zondag 08 okt 2017 - 14:15 uur

Het gelegenheidsensemble Tableaux Vivants met bevriende topmusici uit het Residentie Orkest zullen in deze prachtige Ridderzaal een sfeervol programma ten gehore brengen. Met vooraf een diapresentatie over de historie van het slot.

Slot Haamstede is een van de 35 locaties van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten.

Het slot

Aansprekend slot met sfeervolle ridderzaal uit het begin van de 17de eeuw. Alles neemt je mee terug in de tijd: van het balkenplafond tot de tegelvloer, van het meubilair tot het wapenbord boven de schouw. Het huidige uiterlijk is grotendeels te danken aan de kroniekschrijver Jacob van den Eynde, die het kasteel door zijn huwelijk in 1608 met Clara van Raaphorst in bezit kreeg. De nieuwe bezitter laat het kasteel na een verwoestende brand herrijzen met verschillende verdiepingen, twee vierkante torens, kantelen en de grote ridderzaal.

Vooraf aan het concert een diapresentatie van ongeveer 20 minuten over de historie van het slot.

Tableaux Vivants - sfeervol kwintet

Het gelegenheidsensemble Tableaux Vivants met bevriende topmusici uit het Residentie Orkest zullen in deze prachtige Ridderzaal een sfeervol programma ten gehore brengen. In het ensemble spelen onder meer violiste Mara Oosterbaan en cellist Gideon den Herder die beiden een instrument en stok van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds in bruikleen hebben. Mara een oudhollandse viool, gebouwd door Hendrick Jacobs (Amsterdam, ca. 1690), en Gideon een cello, gebouwd door Giuseppe dall'Aglio (Mantua, ca. 1800). In de Ridderzaal kun je tegelijk genieten van de wapenschilden en harnas zodat je je ook even terug waant in de tijd.

Programma

​14.00 - 14.15 uur: Inloop in de sous-sol

14.15 - 14.45 uur: Diapresentatie

15.00 - 16.00 uur: Concert
Tableaux Vivants bestaat uit Mara Oosterbaan (viool), Timur Yakubov (altviool), Gideon den Herder (cello), Eline van Esch (fluit) en Pauline Oostenrijk (hobo) spelen werken uit verschillende tijdsperiodes.

Praktische informatie

  • Je kunt gratis parkeren op 't Schoolplein en Kriekemeet.
  • Het slot is helaas niet toegankelijk voor mindervaliden vanwege trap.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds brengen samen cultureel erfgoed tot leven van 6 t/m 8 oktober 2017. Maak een keuze uit een divers aanbod van kamermuziek, uitgevoerd door topmusici met kwalitatief hoogwaardige instrumenten gecombineerd met een bezoek aan een van de ruim dertig veelal cultuurhistorische gebouwen door heel Nederland.
Bekijk hier alle locaties en data >

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op het concert. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer'.

Slot Haamstede

Slot Haamstede

Ring 2
4328  Burgh-Haamstede

Prijzen

Lid €17,50Niet lid €20,00Volgeboekt

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl