1

Lazarus String Quartet op Fort bij Nigtevecht


-advertentiepositie-



Lazarus String Quartet op Fort bij Nigtevecht

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Lazarus String Quartet op Fort bij Nigtevecht

zondag 08 okt 2017 - 14:30 uur

Neem een kijkje op het authentieke fort van de Stelling van Amsterdam, Unesco Werelderfgoed. Daarna kun je op deze bijzondere locatie luisteren naar kamermuziek van Mozart en Brahms, gespeeld door het Lazarus String Quartet.

Fort bij Nigtevecht is een van de 35 locaties van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten.

Stelling van Amsterdam

Fort bij Nigtevecht ligt verscholen bij het Amsterdam-Rijnkanaal. Een plek waar het bijna altijd rustig is geweest. Dat veranderde aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog. Op 31 juli 1914 kondigde de Nederlandse regering de mobilisatie van de strijdkrachten af. Ook dit fort van de Stelling van Amsterdam werd bemand. Deze verdedigingslinie moest indringers op afstand van de hoofdstad te houden. Zo’n driehonderd soldaten, 24 officieren en een commandant moesten Meijer waren in Fort bij Nigtevecht gelegerd om de sluis tussen de Vecht en het Amsterdam-Rijnkanaal te verdedigen.

Kijk voor het concert rond in het fort en proef de authentieke sfeer.

Het Lazarus String Quartet

Het Lazarus String Quartet werd in 2007 opgericht door studenten aan de University of Canterbury in Nieuw-Zeeland. Na het winnen van de “ROSL Arts/Pettman Competition” verhuisde het kwartet naar Duitsland. Het Lazarus String Quartet behaalde veel succes met hun concertreizen door Nieuw-Zeeland, Groot-Brittannië  en Duitsland. Ook zijn ze een graag geziene gast bij vele internationale festivals. Sinds 2012 is het kwartet onderdeel van “ProQuartet”. Een organisatie die jonge kwartetten ondersteunt door middel van masterclasses, festivals en concerten door heel Frankrijk. Op dit moment heeft het kwartet Berlijn als thuisbasis waar ze regelmatig gecoacht worden aan de “Hochschule für Musik Hans Eisler” door Eberhard Feltz.

Programma

14.30 uur: Rondleiding

15.00 uur: Concert
Het Lazarus String Quartet bestaat uit Mayumi Kanagawa (viool), Jos Jonker (viool), Albin Uusijärvi (altviool) en Alice Gott (cello).

  • W.A. Mozart - Strijkkwartet nr. 14 in G, KV 387 "De lente"
  • J. Brahms - Strijkkwartet nr.1 in c, op. 51 nr. 1

Theeproeverij

Na het concert kun je genieten van een heerlijke proeverij met hapjes en theemelanges. Reserveer via www.fortnigtevecht.nl

Praktische informatie

  • Het kan frisjes zijn in het fort. Denk aan warme kleding of een sjaal.
  • Voor de rondleiding: loopschoenen.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds brengen samen cultureel erfgoed tot leven van 6 t/m 8 oktober 2017. Maak een keuze uit een divers aanbod van kamermuziek, uitgevoerd door topmusici met kwalitatief hoogwaardige instrumenten gecombineerd met een bezoek aan een van de 35 veelal cultuurhistorische gebouwen door heel Nederland. Bekijk hier alle locaties en data >

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op het concert. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer'.

Fort bij Nigtevecht

Fort bij Nigtevecht, Velterslaan

Velterslaan 1
1391 HV  Abcoude

Prijzen

Lid €17,50Niet lid €20,00Volgeboekt

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl