1

North Sea String Quartet op Hoeve Wielrevelt


-advertentiepositie-



North Sea String Quartet op Hoeve Wielrevelt

» Let op: deze activiteit is voorbij «

North Sea String Quartet op Hoeve Wielrevelt

zondag 08 okt 2017 - 15:00 uur

Laat je meevoeren in een opzwepend, eigentijds programma van het North Sea String Quartet, dat een boeiende mix van wereldmuziek brengt die je zou kunnen samenvatten als “folk-fusion”. Na het concert kun je met de gids mee voor een duik in het rijke verleden van het Wielrevelt of een kijkje nemen in de stal op de boerderij.

Hoeve Wielrevelt is een van de 35 locaties van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. 

Moderne boerderij op historische gronden

Eigentijds boerenerf, in 2016 feestelijk geopend als nieuwe poort tussen stad en platteland. Het is een belangrijke toegang voor bezoekers van Landgoed Haarzuilens, die vooral uit de groeiende wijk Leidsche Rijn komen. Je vindt er een potstal, moestuin, gasterij, kantoor en werkschuur. Het boerenbedrijf wordt gerund door twee biologische boeren. Zij ontfermen zich over de brandrode runderen die ’s winters in de potstal staan en ’s zomers de weilanden van het landgoed begrazen. Nabij de boerderij ligt het Historische Pad, waar  sporen en verhalen uit het verleden tot leven komen. Bijvoorbeeld over nederzettingen uit de ijzertijd, prehistorische vondsten, middeleeuwse kerkenpaden en kasteel Den Eyck.

Het North Sea String Quartet

Het North Sea String Quartet is een van de meest veelzijdige strijkkwartetten van Nederland. Ze brengen een even opzwepend als boeiende mix van wereldmuziek, die je zou kunnen samenvatten als “folk-fusion”. Het kwartet werd in 2016 opgericht in Rotterdam door vier musici die, naast een klassieke achtergrond, ook een passie delen voor andere stijlen, zoals jazz, wereldmuziek, latin en flamenco. Deze diversiteit komt duidelijk naar voren in hun eigen composities en arrangementen, waarin ook improvisatie en innovatieve speeltechnieken een grote rol spelen. Binnenkort verschijnt hun eerste EP, die ze onlangs in Berlijn opnamen. Cellist van het kwartet Thomas van Geelen heeft sinds 2010 een cellostrijkstok uit de collectie van het NMF in bruikleen. De cellostrijkstok werd in 1953 gebouwd in Londen in de werkplaats van de bekende vioolbouwersfirma Hill & Sons.

Programma

15.00 - 16.00 uur: Concert
Het North Sea String Quartet met Karin van Kooten (viool), Pablo Rodríguez (viool), Yanna Pelser (altviool) en Thomas van Geelen (cello).
"These are strings that will make you move"

  • P. Rodríguez - Ode to Zbigniew
  • Th. van Geelen - Intergalactic coffeebreak
  • B. Powell, arr. Y. Pelser - Canto de Ossanha
  • A. Ramírez, arr. K. van Kooten Alfonsina y el mar 
  • Roger Pepe, arr. North Sea String Quartet - Bombay dog
  • Edu Lobo/Sivuca (Brazilië), arr. Y. Pelser - Ponteio
  • Pablo Rodríguez - Infinte ocean 
  • Th. van Geelen - Bodin’s waltz
  • Traditioneel/M. McGoldrick, arr. North Sea String Quartet - Paddy in the smoke

16.15 - 16.45 uur: Excursie
Rondkijken op het erf en in de potstal of excursie Wielrevelt.

Gasterij

Het concert laat zich prima combineren met een bezoekje aan de gasterij van Hoeve Wielrevelt. Graag even van tevoren reserveren via info [at] hoevewielrevelt [dot] nl

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds brengen samen cultureel erfgoed tot leven van 6 t/m 8 oktober 2017. Maak een keuze uit een divers aanbod van kamermuziek, uitgevoerd door topmusici met kwalitatief hoogwaardige instrumenten gecombineerd met een bezoek aan een van de ruim dertig veelal cultuurhistorische gebouwen door heel Nederland. 
Bekijk hier alle data en locaties >

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op het concert. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer'.

 

Landgoed Haarzuilens

Haarzuilens, Hoeve Wielrevelt

Thematerweg 10c
3455 SN  Haarzuilens (Vleuten-De Meern)

Prijzen

Lid €17,50Niet lid €20,00Volgeboekt

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl