1

Jong talent op natuureiland Tiengemeten


-advertentiepositie-



Jong talent op natuureiland Tiengemeten

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Jong talent op natuureiland Tiengemeten

zondag 08 okt 2017 - 15:00 uur

Vier jonge talentvolle musici op viool en blokfluit spelen in de Helenahoeve muziek uit de barok en eigentijdse muziek. Maak van de gelegenheid gebruik en maak een wandeling over het natuureiland.

Tiengemeten is een van de 35 locaties van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten.

Boerenhoeves

Helenahoeve, Margueritahoeve, Louisehoeve, Irenehoeve, Laurettehoeve … alle hoeves op natuureiland Tiengemeten dragen een vrouwelijke naam. Een traditie van de familie Van Brienen, eigenaar van het eiland van 1804 tot 1967, die de boerderijen naar vrouwelijke nakomelingen vernoemden. De fraaie Helenahoeve verrees kort na 1840, met apart woonhuis (tegenwoordig pannenkoekenrestaurant), karnhuis, wagenberging en grote schuur (nu landbouwmuseum).

Jong vrouwelijk talent

Twee jonge talentvolle violistes zullen in de Helenahoeve hun talent laten horen. Rosa Burger (16) kreeg op 13-jarige leeftijd een 100 jaar oude viool in bruikleen van het NMF en studeert momenteel aan de jongtalent-opleiding van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ook de jonge Romy Uijttenboogaart (18), die hiervoor enkele jaren in Beijing woonde en studeerde, volgt nu de jongtalent-opleiding in Den Haag. Zij bespeelt een anonieme viool uit de collectie van het NMF en won met die viool de Eerste prijs op de Maassluise Muziekweek. 

Naast deze strijkersklanken zal het programma verder aangevuld worden door blazersklanken van het blokfluitduo van Jasperina Verheij (1999) en Eline Fung Fen Chung (1998). Net als Rosa en Romy studeren ze aan het Koninklijk Conservatorium. Ze vormen een sprankelend en veelzijdig blokfluitduo dat niet bang is om de grenzen van het repertoire te verkennen.  In een programma met composities uit bijna alle eeuwen laten zij horen wat zij te bieden hebben: vogelgeluiden en virtuositeit, maar bovenal het plezier van samen musiceren.

Programma

 Romy Uijttenboogaart (viool) en Rosa Burger (altviool)  spelen onder meer solo werken van Bach en duetten voor viool en altviool.

Jasperina en Eline (blokfluit) spelen naast werken van Bach o.a. het Engels Nachtegaaltje van Jacob van Eyck het Schlaflied für ein Kolibri van Markus Zahnhausen. 

Praktische informatie

  • Vergeet niet een ticket voor de pont te kopen! Koop hier online je ticket.
  • Vlak bij de hoeve ligt Speelnatuur Tiengemeten. Dit is op eigen kosten en gelegenheid te bezoeken voor of na het concert. Bekijk hier openingstijden en tarieven.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds brengen samen cultureel erfgoed tot leven van 6 t/m 8 oktober 2017. Maak een keuze uit een divers aanbod van kamermuziek, uitgevoerd door topmusici met kwalitatief hoogwaardige instrumenten gecombineerd met een bezoek aan een van de 35 veelal cultuurhistorische gebouwen door heel Nederland.
Bekijk hier alle locaties en data >

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op het concert. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer'.

Tiengemeten

Tiengemeten, Landbouwmuseum Tiengemeten

Tiengemeten 19a
3284 BE  Zuid-Beijerland

Prijzen

Lid €17,50Niet lid €20,00Nog 2 plaatsen beschikbaarDirect aanmelden & boeken

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl