1

All begins with Bach in Koetshuis de Haar




All begins with Bach in Koetshuis de Haar

» Let op: deze activiteit is voorbij «

All begins with Bach in Koetshuis de Haar

zondag 08 okt 2017 - 15:00 uur

Tijdens dit middagprogramma in het koetshuis van Kasteel de Haar staat Bach centraal. Joachim Eijlander (cello), Merel Vercammen (viool) en Merlijn Kerkhof (verteller) spelen hun programma “All begins with Bach”. 

Het Koetshuis de Haar is een van de 35 locaties van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten.

Koesthuis van Kasteel de Haar

Voormalig onderkomen voor de koetsen en auto’s van het grootste kasteel van Nederland: kasteel de Haar. De riante ruimte maakt meteen duidelijk dat de oprichter van het kasteel alleen in het groot dacht. Honderden arbeiders werkten er vanaf 1892 meer dan 15 jaar aan. Het oude dorp moest voor de bouwdrift helemaal wijken en werd 850 meter verderop weer opgebouwd, het huidige dorp Haarzuilens.

In de sprookjesachtige sfeer van kasteel de Haar nemen twee topmusici je mee in de wereld van de klassieke muziek. Na afloop kun je een bezoek brengen aan het gebouw en de tuinen (tegen betaling). Op vertoon van je ticket krijg je 2,50 korting op de entree.

Alles begint met Bach

In het koetshuis zal de muzikale voorstelling “All begins with Bach” opgevoerd worden. Johann Sebastian Bach is waarschijnlijk de bekendste klassieke componist ooit. Maar wie was hij? En wat maakt zijn muziek zo bijzonder? Cellist Joachim Eijlander en violiste Merel Vercammen proberen samen met schrijver en muziekjournalist Merlijn Kerkhof tijdens de voorstelling een antwoord te geven op deze vragen. De voorstelling werd zeer positief ontvangen en door critici omschreven als de perfecte introductie op klassieke muziek. Joachim bespeelt een cello, gebouwd door Gaetano Chiocchi (Padua, 1870) en een zeldzame Kittel-strijkstok (St. Petersburg, 1850). Merel een viool, gebouwd door Andrea Postacchini (Fermo, 1810), alle uit de collectie van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Programma

"All begins with Bach" - met Joachim Eijlander (cello), Merel Vercammen (viool) en Merlijn Kerkhof (verteller).
Een programma over 300 jaar muziekgeschiedenis en de man waar het allemaal mee begon, Johann Sebastian Bach. Met muziek van Johann Sebastian Bach en andere componisten.

Praktische informatie

  • Betaald parkeren: 5 euro.
  • High tea of lunch bij Koetshuis de Haar. Wel van tevoren reserveren via www.koetshuisdehaar.nl
  • Voor of na het concert kun je tegen betaling een bezoek brengen aan het kasteel, op vertoon van je concertkaartje ontvang je 2,50 korting.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds brengen samen cultureel erfgoed tot leven van 6 t/m 8 oktober 2017. Maak een keuze uit een divers aanbod van kamermuziek, uitgevoerd door topmusici met kwalitatief hoogwaardige instrumenten gecombineerd met een bezoek aan een van de ruim dertig veelal cultuurhistorische gebouwen door heel Nederland.
Bekijk hier alle locaties en data >

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op het concert. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer'.

Landgoed Haarzuilens

Haarzuilens, Kasteel de Haar, koetshuis

Kasteellaan 1
3455 RR  Haarzuilens

Prijzen

Lid €17,50Niet lid €20,00Volgeboekt

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl