1

Open Monumentendag in caponière van het fort




Open Monumentendag in caponière van het fort

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Open Monumentendag in caponire van het fort

zondag 10 sep 2017 - 11:00 uur

KUNST OP DE BERG

Natuurmonumenten opent eenmalig de deuren van de caponière van Fort Sint Pieter in Maastricht tijdens de Open Monumentendag op 9 en 10 september met een expositie van observaties tijdens het kunstproject "Bewegend landschap".

Open Monumentendag staat dit jaar in het teken van Boeren, Burgers en Buitenlui. De Mergellandschapen van de Sint-Pietersberg zijn de aanleiding geweest voor Karin Peulen, haar studenten en andere genodigden om de kleuren van de dekblokken op de schapen te gebruiken als onderwerp van observatie. Je kunt deze expositie die omlijst wordt met performances en muziek gratis bezoeken op 9 en 10 september, in de caponière, ingang via droge dracht van het fort, Luikerweg 80, Maastricht. Openingstijden van 11 tot 16 uur. De opening van de expositie vindt plaats op vrijdag 8 september van 17 tot 20 uur.

Herder draagt staf over aan opvolger

De vorige herder van de Sint-Pietersberg Maarten Vlas is één van de exposanten. Sinds deze winter heeft hij het werk overgedragen aan Rob Kolman. Vrijdagavond 8 september tussen 17 en 20 uur draagt Maarten de staf officieel over aan hem. Het was vorig jaar een doorlopende veranderende kleurencompositie van en met de 250 schapen op de Sint-Pietersberg gedurende de dek periode augustus tot en met november 2016. De overig exposanten zijn Jose Aladino, Cas Banierink, Rachelle Bindels, Froukje de Boer, Mique Eggermont, Maria Jose Freitas, Linda Geurts, Lisa Lauffs en Karin Peulen. Kom gratis een kijkje nemen in deze caponière.

Sint-Pietersberg

Sint-Pietersberg, Fort Sint Pieter

Luikerweg 80
6212 NH  MAASTRICHT

Prijzen

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Open Monumentendag in caponière van het fort
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.