1

Dostojevski Kwartet in Fort Uitermeer




Dostojevski Kwartet in Fort Uitermeer

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Dostojevski Kwartet in plofhuis Fort Uitermeer za 7 oktober @natuurmonumenten In het plofhuis speelt het Dostojevski kwartet een breed muzikaal programma. Zal dit kamerconcert net zo explosief zijn als de bommen en granaten die vroeger in dit gebouw lagen? Maar voor het zover is... krijg je eerst de smeuge verhalen uit het verleden van Fort Uitermeer te horen.
Fort Uitermeer is een van de 35 locaties van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten
Stoer torenfortPrachtig torenfort op een strategische plek aan de Vecht. Een plek die Jac. P. Thijsse al in extase bracht toen hij er in 1915 langs peddelde. We roeiden nu recht op Uitermeer aan, dat van hier te zien als een groot wit kasteel dat uit de rivier verrijst. De oeverzwaluwtjes die in de wallen nestelen, vlogen bij tientallen rondom onze sloep, aldus de natuurbeschermer in het Verkade-album over de Vecht.
Het Dostojevski KwartetNa de presentatie gaan we naar voor het concert. Hier zal het Dostojevski Kwartet een breed programma uitvoeren. De vier jonge dames ontmoette elkaar op het Conservatorium van Amsterdam en vormen sinds 2014 een strijkkwartet. In korte tijd werden zij bekend door optredens in onder andere het Muziekgebouw aan t IJ, op Radio 4 en onlangs in het televisieprogramma Podium Witteman. Drie van de vier leden van het kwartet hebben een instrument uit de collectie van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Voor celliste Emma Kroon werd recent zelfs een nieuwe cello aangekocht door het NMF. De cello werd in 1810 gebouwd door de Haagse vioolbouwer J.B. Cuypers en vormt een nieuw topstuk binnen de collectie van het NMF.
Programma19.15 - 19.45 uur: Presentatie
20.00 - 21.00 uur: ConcertHet Dostojevski Kwartet - met Charlotte Basalo Vzquez (viool), Julia Kleinsmann (viool), Lisa Eggen (altviool) en Emma Kroon (cello) - speelt onder meer het Strijkkwartet in F van M. Ravel.
Na het concert is er in het plofhuis de mogelijkheid om een borrel te drinken.
Praktische informatieHet plofhuis is toegankelijk voor mindervaliden.
NMF Kamermuziekfestival bij NatuurmonumentenNatuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds brengen samen cultureel erfgoed tot leven van 6 t/m 8 oktober 2017. Maak een keuze uit een divers aanbod van kamermuziek, uitgevoerd door topmusici met kwalitatief hoogwaardige instrumenten gecombineerd met een bezoek aan een van de 35 veelal cultuurhistorische gebouwen door heel Nederland.

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Dostojevski Kwartet in Fort Uitermeer
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.