Expeditie Roggenplaat


-advertentiepositie-



Expeditie Roggenplaat

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Expeditie Roggenplaat

woensdag 18 okt 2017 - 10:30 uur

De Oosterschelde is voortdurend in beweging. Het getij bepaalt het landschap, zowel boven als onder water. Zodra het getij zich terugtrekt, en zandplaten, slikken en schorren boven water steken, laat de deltanatuur zich van zijn mooiste kant zien. Vogels nemen bezit van de zandplaten om er  te eten en zeehonden komen er om te rusten of hun jongen te zogen. Maar er is haast geboden, want na amper 5 uur neemt de vloed alweer grotendeels bezit van de Roggenplaat.

Zeehonden spotten

Tijdens Expeditie Roggenplaat neemt natuurgids en weerman Jos Broeke je mee naar de randen van 1500 hectare grote zandplaat. Omdat we rond laag tij varen is de kans groot om zeehonden en verschillende soorten kustvogels te zien. Ook is er onderweg kans om een bruinvis te zien. Onderweg staat de gids stil bij de gevolgen van de aanleg van de deltawerken voor de natuur in de Oosterschelde.

Weer en wolken

In zijn vrije tijd houdt Jos Broeke zich bezig met het weer. Als weerman vertelt hij tijdens de vaartocht dan ook vanalles over het weer en de wolken in Zeeland. 
Beleef het mee in Nationaal Park Oosterschelde aan boord van schip De Onrust! 

 

Zuidkust van Schouwen

Oosterschelde, Haven van Burghsluis

Nieuwe Havenweg 5
4328 NK  Burgh-Haamstede

Prijzen

Lid €11,50Niet lid €14,00Kind t/m 12 lid €8,00Kind t/m 12 niet lid €10,00Kind van OERRR €8,00Volgeboekt

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Expeditie Roggenplaat
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.