Workshop Wol vilten


-advertentiepositie-



Workshop Wol vilten

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Workshop Wol vilten

zondag 01 okt 2017 - 12:00 uur

Ontdek het vilten van een schapenvacht op het historische en magische Fort Nigtevecht.  Onder de rook van Amsterdam ben je hier in 'the middle of nowhere’,Het enige dat je hoort zijn vogels en het loeien van de koeien. Een heerlijke plek om de drukte van de stad even achter je te laten en de rust van de natuur te omarmen.

In de workshop ga je vilten zoals het al eeuwenlang wordt gedaan, puur en met fysieke kracht.  Een prachtig ‘mindful’  proces. Loslaten van verwachtingen over het eindresultaat en werken in het moment. Geen haast, geen stress maar met plezier werken vanuit contact met je lichaam en hart. Het lukt altijd en je gaat met een mooi resultaat naar huis.

Wat ga je doen?

Je gaat een kleed samenstellen met een diameter van ± 1 meter of 2 kleine van 50 cm. Naar eigen inzicht ga je aan de slag met diverse vachten en andere materialen die aanwezig zijn. Robijn Sonneveld begeleidt je met veel ervaring door het hele proces van het door jou gevilte kleed.

Materialen

Er wordt gewerkt met ruwe wol van verschillende schapen en met 100% biologische olijfoliezeep uit Aleppo. Een van de oudste schoonheidsprodukten ter wereld die belangrijk is om de wol te vilten maar ook heerlijk zacht is voor je handen.

Handige tips

  • Je werkt met veel water dus trek kleren en schoenen of laarzen aan die nat mogen worden maar laat je daardoor niet belemmeren. 
  • Bij koud weer is een warme trui ook een goed idee.
  • Neem ook een vuilniszak mee waarin je het natte kleed mee naar huis kan nemen. Na ongeveer 1 dag is het droog en zie daar het uiteindelijke resultaat!

Meedoen?

De workshop Wol vilten kost € 80,-. Je kunt je aanmelden voor de workshop Wol vilten via https://fortnigtevecht.nl/ of via fortnigtevecht [at] gmail [dot] com.

Fort bij Nigtevecht

Fort bij Nigtevecht, Velterslaan

Velterslaan 1
1391 HV  Abcoude

Prijzen

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Workshop Wol vilten
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.