OERRR: paddenstoelen ontdekken


-advertentiepositie-



OERRR: paddenstoelen ontdekken

» Let op: deze activiteit is voorbij «

OERRR: paddenstoelen ontdekken

maandag 16 okt 2017 - 14:00 uur

Ze staan er weer volop: paddenstoelen. Maar wat is nu het verschil tussen een inktzwam en een stinkzwam? En welke kun je eten? Het is herfstvakantie, dus trek er op uit met de boswachter om paddenstoelen te ontdekken op landgoed Velhorst.

Paddenstoelen herkennen

Hoe hou ik een knolamaniet en een kastanjeboleet uit elkaar? Wat is het verschil tussen een inktzwam en een stinkzwam? Kun je een aardappelbovist eten? Tijdens deze leuke gezinsexcursie paddenstoelen kom je van alles te weten. Tip: neem een klein spiegeltje mee! Het is vaak heel leuk om de onderkant van een paddenstoel te bekijken. Sommige paddenstoelen hebben gaatjes, andere juist buisjes of plaatjes.

Herfst

De herfst is het jaargetijde om paddenstoelen eens goed te bekijken. Paddenstoelen zijn er in alle mogelijke vormen, kleuren en soms ook geuren. Het zijn de afvalverwerkers van de natuur, leven vaak van dood materiaal dat volop voorhanden is in het bos van landgoed Velhorst. Onderweg hoor je verhalen over het geheimzinnige leven van paddenstoelen en de verschillende verschijningsvormen.

Praktische info

  • Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar
  • Graag kwartier voor aanvang van workshop melden
  • Koop vooraf online een kaartje
  • Vertrekpunt is niet bereikbaar per openbaar vervoer
  • Neem een klein spiegeltje mee en zorg voor voldoende warme kleding en schoenen

Velhorst

Velhorst, parkeerplaats Lage Weg

Lage Weg
  Lochem

Prijzen

Lid €4,00Niet lid €7,00Kind t/m 12 lid €4,00Kind t/m 12 niet lid €7,00Kind van OERRR €4,00Nog 17 plaatsen beschikbaarDirect aanmelden & boeken

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

OERRR: paddenstoelen ontdekken
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.