1

Herfstwandeling- Nationaal Park Veluwezoom




Herfstwandeling- Nationaal Park Veluwezoom

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Herfstwandeling- Nationaal Park Veluwezoom

zondag 05 nov 2017 - 14:00 uur

Beleef de herfst met de mooie wandeling door het glooiende landschap van Nationaal Park Veluwezoom. Ga mee en geniet van de fraai gekleurde bomen en prachtige vergezichten.

Herfstkleuren 

Nu de dagen korter en kouder worden, maakt de natuur zich op voor de winter. Dat betekent dat er, ook voor mensen, veel te beleven is in het bos. De bladeren van de loofbomen nemen met prachtige kleuren afscheid van de zomer en de paddenstoelen schieten de grond uit.

Op landgoed Heuven staan veel oude bomen. Een opvallende boom is hier de Amerikaanse eik. Deze kleurt Veluwzoom prachtig rood aan het eind van de herfst.

Wintervoorraad

De grond ligt bezaaid met boomvruchten als kastanjes, eikels en beukennootjes. Veel vogels bereiden zich voor op hun trek naar het zuiden. Andere dieren leggen druk een voorraad wintervoedsel aan.

Voor wilde zwijnen is de hoeveelheid mast (o.a. eikels en beukennootjes) wat van de bomen komt bepalend hoe ze de winter doorkomen. De tamme kastanje is een lekkernij waarvoor veel mensen in deze periode van het jaar naar Veluwezoom komen.

Ervaar de herfst

Als je tijdens de herfstvakantie ook van al dat moois wilt genieten, is deze herfstwandeling op de Veluwezoom zeker een aanrader. Kom naar Nationaal Park Veluwezoom en laat je verrassen door de schoonheid van de herfst.

  • Koop van tevoren online een kaartje
  • Geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar
  • Honden mogen helaas niet mee
  • Neem warme kleding en/of regenkleding mee

Nationaal Park Veluwezoom

Bezoekerscentrum Veluwezoom, parkeerplaats

Heuvenseweg 6
6991 JE  Rheden

Prijzen

Lid €5,00Niet lid €8,00Kind t/m 12 lid €4,00Kind van OERRR €4,00Kind t/m 12 niet lid €7,00Nog 6 plaatsen beschikbaarDirect aanmelden & boeken

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl