1

OERRR: ontdek het leven van uilen




OERRR: ontdek het leven van uilen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

OERRR: ontdek het leven van uilen

zaterdag 25 nov 2017 - 20:00 uur

De boswachter neemt je mee in de wondere wereld van de uil. Bij deze gezinsactiviteit ontvangen we je met een drankje in 'de Schöppe', de authentieke boerenschuur gelegen naast het boswachterskantoor. Daarna krijg je een presentatie over uilen en ga je braakballen pluizen. Als afsluiter ga je met de boswachter op pad voor een spannende wandeling door het donker. Op zoek naar roepende bosuilen.

Braakballen pluizen

Ontdek zelf welke muis op het menu stond. Was het de spitsmuis? Of toch niet? Uilen eten muizen met huid en haar op. Maar botjes, schedeltjes en vacht kunnen ze niet verteren. Die blijven in de maag zitten. Als een prop braakt de uil de braakbal of uilenbal weer uit. Droge, pluizige balletjes. Haal je deze uit elkaar, dan zie je de botjes en haren van muizen. Maar ook botjes van vogeltjes, kikkers of schildjes van kevers. Als je de gevonden skeletonderdelen op een zwarte kaart plakt, dan zie je goed welk beestje je hebt gevonden.

Roepende bosuilen

Tijdens de indrukwekkende avondwandeling over landgoed Hackfort gaan de deelnemers op zoek naar roepende bosuilen. Rond het boswachterskantoor (de grote boerderij) zitten er meestal wel enkele. De roep van de mannetjes bosuilen en het antwoord hierop van de vrouwtjes, laten in het donkere bos een onvergetelijke indruk achter.

Praktische info

  • Duur presentatie en uilenballen pluizen 1 uur
  • Koop online een kaartje
  • Vertrekpunt is niet bereikbaar per openbaar vervoer
  • De Schöppe ligt naast/achter de boerderij (boswachterskantoor)
  • Deze activiteit is geschikt voor kinderen en volwassenen
  • Honden kunnen niet mee
  • Inclusief consumptie

Hackfort

Hackfort, boswachterskantoor Natuurmonumenten

Baakseweg 1A
7251 RW  Vorden

Prijzen

Lid €6,00Niet lid €9,00Kind t/m 12 lid €6,00Kind t/m 12 niet lid €9,00Kind van OERRR €6,00Volgeboekt

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl