1

Tentoonstelling: 150 jaar Rode Kruis


-advertentiepositie-



Tentoonstelling: 150 jaar Rode Kruis

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Veiligheidsmuseum PIT stelt historische Nederlandse Rode Kruis objecten tentoon ter gelegenheid van 150 jaar Nederlandse Rode Kruis, dat in 2017 wordt gevierd met het Jaar van de EHBO. De tentoonstelling is te zien van 16 september tot en met 17 december 2017.

HISTORISCHE OBJECTEN RODE KRUIS
De tentoonstelling bestaat uit aansprekende objecten van de historische erfgoedcollectie van het Rode Kruis waarbij drie thema’s worden uitgelicht: het militaire imago van het Rode Kruis, EHBO en waardering voor leden en donateurs. De tentoonstelling is samengesteld door vrijwilligers van Veiligheidsmuseum PIT en is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van het Mondriaan Fonds.

JUBILEUMTENTOONSTELLING
Ook worden de films van de jubileumtentoonstelling van het Rode Kruis vertoond. De films laten verhalen zien van Rode Kruisvrijwilligers van toen en nu; helden en heldinnen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis van het Rode Kruis.

HERFSTVAKANTIE
In de herfstvakantie (14 t/m 29 oktober) zijn er extra EHBO- en Rode Kruisactiviteiten bij PIT: Ontmoet de ambulanceverpleegkundige en neem een kijkje in de opblaasbare SIGMA tent van het Rode Kruis. De tent is ingezet bij grote calamiteiten en rampen en zal bij PIT operationeel worden gemaakt.


PRAKTISCHE INFORMATIE
16 sep t/m 17 dec 2017 | di-zo 11:00-17:00 uur
Gratis programma, je betaalt alleen museumentree
Volwassenen (v.a. 13 jaar) €9,50 | Kinderen (4-6 jaar) €6,50
Kinderen 0-3 jaar gratis | Gratis toegang met museumkaart

 Bezoek www.pitveiligheid.nl

Tentoonstelling: 150 jaar Rode Kruis
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.