Kunst in Beeld: Goya's Ghosts


-advertentiepositie-



Kunst in Beeld: Goya's Ghosts

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Spanje, 1792. Het jonge meisje Inés (Natalie Portman) wordt valselijk beschuldigd van ketterij en in de gevangenis gegooid. Ze komt terecht bij broeder Lorenzo (Javier Bardem), een belangrijke man in de katholieke kerk en een meedogenloze inquisiteur. De schilder Francisco Goya (Stellan Skarsgård), voor wie Inés een muze is, probeert tevergeefs zijn vriend Lorenzo over te halen het meisje vrij te laten. Het heeft een averechts effect. Pas jaren later, als de Inquisitie wordt afgeschaft, komt Inés vrij. Samen met Goya zoekt ze de confrontatie met Lorenzo op.

De Tsjechische regisseur Milos Forman maakte verpletterende films als 'One Flew Over the Cuckoo's Nest' (1975) en 'Amadeus' (1984). Zeven jaar na 'Man on the Moon' uit 1999, over het leven van de merkwaardige komiek Andy Kaufman, komt Forman opnieuw met een biografisch drama naar een eigen geschreven scenario. 'Goya's Ghosts' gaat over de Spaanse schilder Francisco Goya, die leefde van 1746 tot 1828. Hij wordt vertolkt door de Zweedse acteur Stellan Skarsgård, bekend uit films als Breaking the Waves, Exorcist: The Beginning en Pirates of the Caribbean. De andere twee hoofdrollen zijn voor Natalie Portman ('V for Vendetta') en de Spaanse acteur Javier Bardem ('Mar adentro').

Nieuw dit seizoen is de filmcyclus Kunst in Beeld. Een enthousiaste samenwerking tussen Galerie Kortom in Zeist, Figi en Filmboekers. Een mooi programma van 10 films en documentaires over beeldende kunst en kunstenaars op (bijna) iedere tweede woensdagavond van de maand in filmtheater Figi.Tom Gijsen van Galerie Kortom heet de beeldende kunst- en filmliefhebbers voorafgaande aan de film van harte welkom in filmtheater Figi en geeft een korte inleiding.

Na de film aangenaam vertoeven, napraten en genieten van fingerfood in het Theatercafé.

Inleiding: 20:00 uur
Start film: 20:15 uur

 Bezoek figi.nl

Kunst in Beeld: Goya's Ghosts
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.