Kabouterweken in het Purmerbos


-advertentiepositie-



Kabouterweken in het Purmerbos

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Kom kabouters zoeken tijdens de kabouterweken in het Purmerbos!

Kom tijdens de kabouterweken naar het Purmerbos. Loop samen met je kabouters het kabouterpad en misschien kom je wel een echte kabouter tegen.

Kinderen van 3 tot 7 jaar, maar ook oudere kinderen die in kabouters geloven, zijn van harte welkom in het Purmerbos.Tijdens de Kabouterweek speur je samen naar kaboutersporen. Denk aan geknakte grassprietjes op de plekken waar kabouters gepicknickt hebben, paddenstoelenbankjes en kleine voetsporen. De speurtochten vinden plaats op het kabouterpad van het Purmerbos. De kinderen worden, voordat ze gaan zoeken, uitgedost als kabouter met een rode puntmuts, knapzak en roodgeschminkte wangen. Na afloop mogen ze de muts houden en krijgen ze een leuk aandenken aan het kabouteravontuur.

Alleen in de Kabouterweek: schatkistje en een winactie
De Kabouterweek vindt plaats van 14 tot en met 29 oktober.  Alleen in deze periode is de speurtocht nog spannender dan buiten de herfstvakantie: dan is er langs het kabouterpad van het Purmerbos een schatkistje verstopt. Wat erin zit is een geheim, maar één ding is zeker: het kind dat de schat vindt, krijgt een verrassing. Ook voor de (groot)ouders wacht er tijdens de Kabouterweek een extraatje: zij maken kans op een weekendverblijf voor vier personen in een vakantiewoning van Staatsbosbeheer.

Reserveer wel even voordat je komt, er zijn een beperkt aantal tasjes beschikbaar.

 

  • Openingstijden: ma, di, do en vr van 16.00 tot 18.00 uur, woensdag van 13.00 tot 18.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur 
  • Voor sluitingstijd de knapzak en kabouterboek weer inleveren
  • Startlocatie manege Purmerbos, vanaf de parkeerplaats populier
  • Prijs: plus € 15 borg (kan contant of met pin betaald worden aan de balie) 
  • Volwassenen gratis  
  • Kleed je op het weer en trek stevige schoenen of laarzen aan 
  • Vergeet je camera niet om mooie kaboutermomenten vast te leggen! 
  • Ook leuk voor scholen: prijs € 50 per groep, meer informatie voor schoolgroepen bij NME Purmerend via JWM.Leek@purmerend.nl 
 

 Bezoek www.staatsbosbeheer.nl

Kabouterweken in het Purmerbos
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.