Kabouterweken bij het Buitencentrum Schoorlse Duinen


-advertentiepositie-



Kabouterweken bij het Buitencentrum Schoorlse Duinen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Kom kabouters zoeken tijdens de kabouterweken bij het Buitencentrum Schoorlse Duinen

Kom tijdens de kabouterweken naar het buitencentrum de Schoorlse Duinen. Loop samen met je kabouters het kabouterpad en misschien kom je wel een echte kabouter tegen.

Kinderen van 3 tot 7 jaar, maar ook oudere kinderen die in kabouters geloven, zijn van harte welkom bij het buitencentrum de Schoorlse Duinen. Tijdens de Kabouterweek speur je samen naar kaboutersporen. Denk aan geknakte grassprietjes op de plekken waar kabouters gepicknickt hebben, paddenstoelenbankjes en kleine voetsporen. De speurtochten vinden plaats op het kabouterpad van het buitencentrum de Schoorlse Duinen. Hier ligt een tasje gevuld met lekkers klaar. Met een puntmuts op loop je samen met je (klein) kinderen een route van 2 kilometer. Onderweg  vertel je het verhaal uit het kabouterboek en doe je kabouteropdrachten bij elke Duinkabouter. Met de kralenketting vind je de kleur van het volgende routepaaltje. Na afloop krijg je een kabouterplaat of diploma. 

Alleen in de Kabouterweek: schatkistje en een winactie

De Kabouterweek vindt plaats van 14 tot en met 29 oktober.  Alleen in deze periode is de speurtocht nog spannender dan buiten de herfstvakantie: dan is er langs het kabouterpad bij het buitencentrum de Schoorlse Duinen. een schatkistje verstopt. Wat erin zit is een geheim, maar één ding is zeker: het kind dat de schat vindt, krijgt een verrassing. Ook voor de (groot)ouders wacht er tijdens de Kabouterweek een extraatje: zij maken kans op een weekendverblijf voor vier personen in een vakantiewoning van Staatsbosbeheer.

Reserveer wel even voordat je komt, er zijn een beperkt aantal tasjes beschikbaar. Mocht het tijdsstip van je keuze vol zijn, dan zijn er nog tasjes te huur bij de balie van het buitencentrum.

  • In Schoorl zijn er twee kabouterroutes. Met de ene route beklim je het hoogste duin van Nederland, de andere is meer geschikt voor jonge kinderen en wandelwagens. Bij de hoge duinroute hoort een opdrachtboekje dat je voor 2,50 per groepje aanschaft.
  • De knapzak en het kabouterboek direct na het lopen weer inleveren 
  • Prijs: inclusief pakje drinken en koek
  • Borg: € 10 (contant of met pin aan de balie)
  • Volwassenen gratis
  • Kleed je op het weer en trek stevige schoenen of laarzen aan 
  • Vergeet je camera niet om mooie kaboutermomenten vast te leggen! 
  • Honden zijn niet toegestaan

 Bezoek www.staatsbosbeheer.nl

Kabouterweken bij het Buitencentrum Schoorlse Duinen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.