Bezoek aan de bijenstal


-advertentiepositie-



Bezoek aan de bijenstal

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Bezoek aan de bijenstal met de imker.

Altijd al willen weten hoe bijen leven, wat een bijenvolk is, wie de koningin is en wat zij doet? Wat gebeurt er met de nectar en het stuifmeel? Met een mooie kap op en imkeruitrusting aan kun je veilig de bijenstal betreden. Aansluitend of vooraf bestaat de mogelijkheid het kasteel te bezoeken.

De bijenstal hoort van oorsprong bij een zelfvoorzienend landgoed en hiermee draagt het kasteel bij aan de instandhouding van de bijen, die het nu erg moeilijk hebben. Imkervereniging de Korenbloem is initiatiefnemer voor de stal en verzorgt de rondleidingen.

De rondleiding duurt een uur. U koopt uw toegangskaartje in het kasteel bij de balie in de winkel. Beschermende kleding is beschikbaar vanaf maat 128. Het is belangrijk dat er dichte kleding gedragen wordt (lange mouwen, lange broek, sokken) en er geen parfum of andere sterke geuren gebruikt worden. De minimum leeftijd is 6 jaar.

Tijd: 14.00 uur en 15.00 uur
Entree: € 5,00, kinderen 6 t/m 18 jaar € 2,50. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen € 3,00 op vertoon van jaarkaart.

Reserveren voor deze activiteit is noodzakelijk en uitsluitend online mogelijk in de voorverkoop:

Koop hier uw kaartje voor bezoek bijenstal van 19-5 14:00 uur

Koop hier uw kaartje voor bezoek bijenstal van 19-5 15:00 uur

U kunt ook aan deze activiteit deelnemen op de zaterdag 16 juni, zondag 15 juli (tevens Landelijke Imkerijdag), zaterdag 21 juli en 18 augustus.

 Bezoek www.glk.nl

Bezoek aan de bijenstal
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.